Embedsmænd står til kritik i skattesag

Embedsmænd står til at modtage forholdsvis hård kritik, når Skattesagskommissionen offentliggør sin endelige beretning om statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) og hendes mand, Stephen Kinnocks, stærkt omtalte skattesag.

Men der er ikke lagt op til, at nogen skal drages til ansvar for magtfordrejning ved at forsøge at påvirke afgørelsen i skattesagen, skriver Berlingske søndag.

Skattesagskommissionen har haft til opgave at undersøge, om Skatteministeriets daværende top med Troels Lund Poulsen (V) i spidsen forsøgte at påvirke Skat Københavns behandling og afgørelse af Thorning og Kinnocks skattesag.

Desuden skulle kommissionen finde frem til, hvem der op til folketingsvalget i 2011 gav fortrolige oplysninger om statsministerparrets private skatteforhold videre til pressen.

Ifølge Berlingske ventes kommissionens endelige rapport offentliggjort sidst i oktober eller først i november.

Avisen har haft adgang til flere af sagens dokumenter. De peger blandt andet på, at Peter Loft, daværende departementschef i Skatteministeriet, gik for tæt på Thornings sag. Men kommissionen vurderer, at Loft har handlet uagtsomt.

Flere af skattesagens hovedpersoner vurderes at kunne have overtrådt deres tavshedspligt ved at videregive et rygte om, at Stephen Kinnock er homoseksuel.

Samtidig frikender beretningen, ifølge Berlingske, i grove træk Troels Lund Poulsen, men tror ikke på hans vidneforklaringer om, hvor lidt han interesserede sig for sagen.

Tidligere spindoktor Peter Arnfeldt, der fortsat er sigtet for at lække Thornings skattepapirer til pressen, står til at blive frikendt. Ifølge kommissionen er der ikke grund til at tro, at han forsøgte at lække papirerne.

Det er i øvrigt ikke lykkedes kommissionen at finde frem til, hvem der lækkede de private oplysninger til BT. Det er dog mest sandsynligt, at papirerne er lækket fra Skat København eller Skatteministeriet, skriver kommissionen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip