Emilie Esther: Nu skal jeg vise hvad jeg kan

Hun var bookmakernes store favorit i årets X Factor, og unge Emilie Esther løb da også med det store trofæ, da årets finale blev afgjort i Herning.

Siden har den unge sangfugl været en tur i USA og produceret sin næste single med stjerneproduceren RedOne og mentoren Remee. Mandag kommer singlen "Inescapable" på gaden, og sangen er et symbol på den rejse, som Emilie Esther skal ud på, fortæller hun til Ritzau Fokus.

- Nu er det rejsen uden for X Factor. X Factor er lidt en børnehave, hvor man ved, at man er i gode hænder, men nu er jeg ude derfra og skal til at klare det selv, siger sangerinden og tilføjer, at hun er heldig at have et stort team bag sig, som arbejder sammen med hende for at nå hendes mål.

Det giver dog ikke nerver hos nordjyden, at hun nu skal stå på egne ben, for støtten fra familie, venner og samarbejdspartnere er enorm, fortæller hun. Og så har rejsen igennem X Factor også gjort, at hun hviler mere i sig selv.

- Før X Factor var jeg lidt nervøs, og jeg havde ikke fortalt så mange mennesker, at jeg kunne synge. I X Factor arbejdede jeg med det hver eneste dag, så det har givet mig tryghed til at udfolde mig selv og hvile mere i mig selv, forklarer hun.

Drømmen om X Factor-vindertitlen blev opfyldt i en alder af kun 15 år, og nu drømmer den blonde sangerinde om ikke at skuffe sine fans og desuden bevise, at X Factor kun var første skridt på vejen.    

- Jeg vil gerne bevise for folk, at jeg kan det her, og at selvom man vinder X Factor, kan man stadig godt blive til noget. X Factor er en stor konkurrence, og det er ikke nemt at vinde, siger Emilie Esther og forklarer, at hun ikke er nervøs for, at hun aldrig kommer til at slå igennem, som det er sket for mange andre X Factor-deltagere.

- Jeg har ikke været direkte bange for det, for jeg tror, at det i virkeligheden handler om at arbejde nok for det, og så skal det nok ske, siger hun. 

Det samme råd har hun fået med på vejen af både Remee og RedOne, og ydmygheden og arbejdsmoralen vil hun holde fast i, understreger hun.

Næste store udfordring for den spirende stjerne bliver at varme op for popstjernen Kylie Minogue, når hun i midten af juni indtager scenen i Aalborg. Og så skal der knokles igennem i studiet i sommerferien, så hun kan være klar med sin første ep, når ferien slutter.

"Inescapable" kommer på gaden 8. juni.

/ritzau/FOKUS

 

Dagens Gossip