En demonstrant er dræbt i Thailands hovedstad

Skrevet af admin

|

30/11/2013

Dagens topnyheder

En thailandsk mand er blevet skudt og dræbt, mens tre andre er såret, da politiske demonstrationer lørdag udviklede sig voldeligt, oplyser politiet, efter at demonstranter fra oppositionen gjorde et sidste forsøg på at vælte regeringen.

- En 21-årig mand er død af to skud i venstre side, siger Boonchuay Pochantong, fra politistationen i nærheden af Bangkoks sportsstadium, hvor urolighederne brød ud tidligere. Han tilføjer, at yderligere tre er såret.

Omstændighederne står ikke klart, men skuddene faldt, efter at en gruppe af oppositionsdemonstranter angreb regeringstilhængere, der var på vej til stadion for at vise deres støtte til den kampberedte premierminister, Yingluck Shinawatra.

Som følge af urolighederne er myndighederne ved at udkommandere knap 3000 soldater til at forstærke sikkerheden i Bangkok, oplyser en højtstående politiembedsmand lørdag, mens spændingerne i hovedstaden stiger.

- Fra og med i aften vil der være soldater til at varetage sikkerheden, siger den nationale polititalsmand Piya Utayo i en tale på tv. Han tilføjer, at de 2730 militærfolk vil komme fra hæren, flåden og luftvåbnet.

Myndighedernes seneste skridt skyldes, at demonstrationerne i den thailandske hovedstad har udviklet sig voldeligt. Det fik ordensmagten til at bruge skydevåben, og inden drabet på den mandlige demonstrant var to blevet skudt i hoften og i låret.

Trodsige demonstranter, der forsøger at afsætte premierminister Yingluck Shinawatras upopulære regering, har belejret statsadministrationens vigtige bygninger i Bangkok i forbindelse med de største gadedemonstrationer siden 2010, hvor mange blev dræbt.

De meget forskellige demonstranter er enige om deres afsky for den tidligere premierminister Thaksin Shinawatra, den nuværende Yinglucks ældre bror.

/ritzau/AFP