En enkelt oliehandel knækkede OW Bunker

Et spekulationssats løb løbsk, og ingen sagde stop, før det var for sent for OW Bunker.

Satset er den største enkeltfaktor, der har sendt virksomheden i knæ, siger to kilder ifølge Børsen uafhængigt af hinanden.

Ledelsen i det konkursramte olieselskab har holdt kortene tæt til kroppene om, hvordan et tab på 1,5 milliarder kroner er opstået, men kilderne peger på, at det handler om en position i den såkaldte ICE Gasolie, der er et brændstof, som skibe skal bruge, når de sejler ved kystnære områder.

Her har OW Bunker spekuleret i og satset på, at prisen skulle stige, men i stedet er det modsatte sket.

- I stedet for at lukke den ned har man efterlevet den klassiske lærdom: If you're in trouble, double (Hvis du er i problemer, så fordobl indsatsen, red.). Og så er det eskaleret derfra, siger en anonym kilde til Børsen.

- Positionen endte med at være på over en million ton. Når prisen faldt en dollar, gav det et tab på over en million dollar (knap seks millioner kroner, red.). Det løb stærkt, tilføjer kilden.

Prisen på et ton gasolie var ifølge data fra Bloomberg i juni 900 dollar. Siden er prisen raslet ned, olien koster nu cirka 730 dollar for et ton.

Ifølge Børsen er det OW Bunkers risikochef, som har lavet spekulationen.

- Jeg havde en fornemmelse af, at hun (chefen, red.) havde nogle positioner i markedet, som ikke var så gode, siger en anden anonym kilde til avisen og fortsætter:

- Men jeg var slet ikke klar over, at det var i det omfang, og at positionen var så stor, så der kunne tabes et beløb i den størrelsesorden. Positionen blev løbende rapporteret til koncernledelsen, hvilket tyder på, at nogen i toppen må have haft kendskab til hendes positioner - det skriger jo til himlen.

/ritzau/

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip