En femte mand er sigtet i grov voldssag fra Sabro

admin

425 uger siden

|

26/05/2016

Dagens topnyheder

Onsdag blev to drenge og to mænd fængslet i en grov voldssag fra Sabro i Østjylland, og nu er en femte mand blevet anholdt og sigtet i sagen.

Hos Østjyllands Politi oplyser kommunikationsrådgiver Janni Lundager, at der er tale om en 24-årig mand. Han blev torsdag formiddag fremstillet i grundlovsforhør ved Retten i Aarhus, hvor han blev varetægtsfængslet.

Sagens offer er en 18-årig mand fra Silkeborg. Han blev ifølge politiets sigtelse holdt fanget i op mod to timer. I det tidsrum blev han mishandlet groft.

Gerningsmændene udsatte ifølge politiet den 18-årige silkeborgenser for grov vold. Manden blev blandt andet slået i ansigtet med et knojern.

Et knojern er et slagvåben, der - som navnet antyder - anbringes på voldsudøverens hånd ved knoerne og er lavet af metal. Resultatet er, at offeret bliver udsat for langt hårdere slag end med almindelig knyttet hånd.

Ud over knojernet blev den 18-årige også slået på benene med et baseballbat.

Torsdag valgte en dommer i Aarhus at varetægtsfængsle fire personer i sagen. To drenge på 15 og 16 år samt to mænd på 20.

Janni Lundager oplyser, at den femte mistænkte er blevet anholdt efterfølgende som led i efterforskningen af sagen.

Onsdagens grundlovsforhør blev holdt for lukkede døre af hensyn til politiets videre efterforskning i sagen. Blandt andet derfor er der ikke kommet oplysninger frem om, hvad der kan have været motivet til den voldsomme mishandling.

/ritzau/