En måned efter tyfonen: Millioner af børn er i farezonen

Søndag er det præcis én måned siden, at Filippinerne blev ramt af supertyfonen Haiyan - et historisk kraftigt uvejr, der tilintetgjorde hele byer og kostede flere end 5000 mennesker livet.

Der er fortsat mangel på rent drikkevand, mad og lægehjælp, men der er tegn på fremskridt, og man er så småt gået i gang med genopbygningen efter de dramatiske ødelæggelser, fortæller Red Barnet.

Der er dog tale om et enormt arbejde, der vil vare i årevis, og flere end 14 millioner mennesker er fortsat påvirket af naturkatastrofen i det asiatiske ørige. Blandt dem skal 5,6 millioner være børn, vurderer nødhjælpsorganisationen.

En stor del af disse unge tyfon-ofre risikerer underernæring og at blive smittet med vandbårne sygdomme, lyder det.

- Børn er særligt sårbare i en katastrofesituation, siger nødhjælpskoordinator Andreas Ring i en pressemeddelelse.

- Derfor skal børnene have hjælp og støtte til at komme videre og genetablere en normal hverdag. En stor del af vores arbejde går ud på at hjælpe børnene sikkert igennem den her situation. Livet går ikke bare videre, fordi børnene slap levende fra tyfonen, tilføjer han.

Derfor har Red Barnet blandt andet etableret 13 særlige beskyttede områder for børn i de værst ramte områder.

Det præcise dødstal efter tyfonen Haiyan kendes ikke med sikkerhed. Ifølge oplysninger fra nyhedsbureauet AP lyder det seneste tal på flere end 5700 omkomne. Samtidigt er 1700 savnede, lyder det.

/ritzau/

 

Dagens Gossip