En tæt topduel i Le Mans venter forude

Audi, Toyota eller Porsche.

En af de tre bilfabrikanter kommer til at vinde årets 24-timers-løb i Le Mans, og kampen om sejren bliver en tæt en af slagsen, spår Bo Baltzer Nielsen, sportschef i Dansk Automobil Sports Union (Dasu).

- I mange år har det været en kamp mellem to teams. Enten Audi mod Peugeot eller Audi mod Toyota. I år kommer der en tredje meget stærk spiller ind i skikkelse af Porsche, og der er lagt op til en tæt duel mellem Porsche, Audi og Toyota.

- Det her bliver et klassisk Le Mans, hvor der virkelig bliver kamp om sejren hele vejen igennem. Man kan ikke på forhånd sige, at et af holdene er forhåndsfavoritter, men Toyota er på baggrund af årets resultater hidtil måske de største favoritter.

- Der er dog forskel på at køre og vinde et løb på seks timer og så gøre det samme over 24 timer. Audi er en hård nød at knække over 24 timer, siger Bo Baltzer Nielsen, der kommenterer løbet for Eurosport.

Tom Kristensen kan vinde Le Mans for 10. gang, men danskerens Audi har haft en svær optakt til weekendens legendariske løb.

Ved onsdagens træning blev Tom Kristensens bil totalt smadret med franskmanden Loïc Duval bag rattet. Duval har af lægerne fået forbud mod at køre løbet og er blevet erstattet af spanieren Marc Gené.

Løbet starter lørdag klokken 15.

/ritzau/

 

Dagens Gossip