Ena Spottags hyldest til sygeplejersker og pædagoger: 'I er meget mere værd end advokater'

Hun vandt underholdningsprogrammet Vild med dans sidste år, og hun er mest kendt for sin rolle i den populære tv-serie Badehotellet. Men den unge skuespillerinde har mere på hjerte. 

Ena Spottag fortæller til Avisen.dk, at vi bør være langt bedre til at støtte de offentligt ansatte, som passer vores børn, syge og ældre.

- Jeg har i allerhøjeste grad respekt for pædagoger, sygeplejersker og lærere. De er mere værd for samfundet end advokater, selvom det slet ikke afspejles i lønnen, siger hun til Avisen.dk.

Ena Spottag savner, at der bliver sat mere pris på vigtigheden af det arbejde, som offentligt ansatte udfører. Det er nemlig dem, vi har brug for i hverdagen, og når der sker noget udforudset i livet. Hun har ikke noget imod advokater, forklarer hun, men det er nødvendigt at bakke om de mennesker, der yder omsorg og pleje.

- Det er jo sygeplejersker, skolelærere og så videre vi har mest brug for. Så er det da dumt fra samfundets side ikke at bakke dem mere op, siger hun. Ved at ændre arbejdsvilkårene, så omsorgsarbejderne fik bedre vilkår, mere respekt og mere tid til det vigtige arbejde, de udfører, ville vi også forhindre, at så mange gik ned på grund af arbejdet, siger Ena Spottag til Avisen.dk.

Sygeplejersker, sosu'er og pædagoger har valgt deres arbejde, fordi de vil drage omsorg og hjælpe, pointerer hun. Derfor skal der være mere respekt om deres job, som skal gøres mere attraktivt - for deres, vores og samfundets skyld.

Følg Dagens Debat for flere lignende artikler:

 

 

 

Dagens Gossip