Endelig nyt i MC-voldtægten: Så vidne gerningsmændene?

Skrevet af Lotte Sørensen

|

05/09/2013

Dagens topnyheder

Vidnet så to mænd og en kvinde nær stedet, hvor en 17-årig blev voldtaget mellem kl. 22 og 23 den 16. august.

- Vidnet stod kun cirka 20 meter fra gerningsstedet, siger vicepolitikommissær Carsten Mogensen.

Vidnet var på stedet for at tisse, og da han gik derfra hørte han et skrig eller gisp fra en kvinde, hvorpå han hørte en rusten mandestemme. Men de var væk, da han så sig tilbage.

Først efter massiv mediedækning, blandt andet på Dagens.dk, blev vidnet opmærksom på, at der var sket en voldtægt.

Læs også: Bikere fra hele Danmark støtter sexmisbrugt pige

- Vi tror, den kvinde, vidnet så, er identisk med den 17-årige pige, der blev voldtaget. Men vi ved det ikke med sikkerhed. Derfor vil vi gerne høre, hvis en anden kvinde eller andre vidner genkender den beskevne kvinde. Vi vil selvfølgelig også meget gerne i kontakt med de to mænd – eller med andre vidner, der genkender dem, siger Carsten Mogensen, som understreger, at de to mænd ikke nødvendigvis er identiske med de to gerningsmænd.

Den 17-årige pige var på vej tilbage til det madtelt, hvor hun var frivillig til MC Festivallen, da hun blev overfaldet af to mænd. De slæbte hende ind i et krat og stoppede et stykke tøj i munden på hende. Den ene holdt hende fast, mens den anden voldtog hende.

Pigen kunne fortælle om de to mænd, at de ikke var lige høje, mindst en af dem bar lædervest eller -jakke, og en havde en ru stemme.

Vidnet kan nu bidrage til det signalement, hvis det da er gerningsmændene og pigen, han så.

Læs også: Fundet bevidstløs: Pige udsat for grov voldtægt til MC Festival

De bliver beskrevet som:

Mand A

Mand, 45 – 50 år, ca. 190 – 195 cm høj. Han så ranglet ud med lange arme og ben og havde sort eller mørkt kortere hår. Han var iført en mørk, langærmet jakke eller trøje og sort vest med blå aftegninger. Han havde muligvis tørklæde omkring halsen eller en hætte eller kraftig krave, mørke bukser og på fødderne cowboystøvler.

Mand B

Mand, i 40'erne, ca. 180 cm høj, kraftigt bygget - ca. 100 kg, vurderer vidnet. Han havde lyst, stridt hår, der var kort ved ørerne og længere i nakken. Han var iført lys trøje og brun vest, der var muligvis brune striber på trøjen. Han havde mørke bukser på.

Den kvinde, som vidnet så, som meget vel kan være den voldtagne pige var en yngre kvinde, markant lavere end de to mænd, uden overtøj, fremstod som medarbejder på festivalen mere end som festivaldeltager, fordi hun ikke var i biker-tøj.

Skulle det være nogle andre personer, vidnet har set, vil politiet alligevel meget gerne høre fra dem, da de kan have set noget, der kan hjælpe politiet i deres efterforskning.

Følg Dagens.dk på Facebook - klik her og vær med