Endnu en spion er blevet afsløret i Tyskland

Spionskandalen i Tyskland er tilsyneladende mere omfattende end som så. Onsdag rapporterer såvel NDR, WDR som Süddeutscher Zeitung, at embedsmænd fra forbundsregeringen og den føderale anklagemyndighed i Berlin har ransaget en mands bolig og kontor i den tyske hovedstad.

- Der er ikke foretaget nogen anholdelser i forbindelse med ransagningerne, siger den føderale anklagemyndighed i en udtalelse.

Ifølge tyske medier mistænkes manden for at spionere for USA, men det er ikke bekræftet af de tyske myndigheder. Sagen betragtes dog som "mere alvorlig" end den seneste sag.

I sidste uge blev det afsløret, at en ansat i den tyske udenrigs-efterretningstjeneste BND i lang tid har udleveret hemmelige dokumenter til den amerikanske efterretningstjeneste NSA.

Kilder fortæller til dpa, at den mistænkte spion har erkendt at have stjålet 218 dokumenter i løbet af to år og sendt dem til det amerikanske efterretningsvæsen. Til gengæld skulle manden have modtaget 25.000 euro.

Spionagen var blandt andet rettet mod et parlamentarisk undersøgelsesudvalg, der for Forbundsdagen er i gang med at granske den amerikanske efterretningstjenestes NSA's overvågning af Tyskland.

Med dokumenter, der er lækket af den amerikanske afhopper Edward Snowden, er det blevet afsløret, at den tyske kansler Angela Merkels mobiltelefon er blevet aflyttet af NSA. Det udløste sidste år en diplomatisk krise mellem de ellers så nære allierede Tyskland og USA.

/ritzau/dpa

 

Dagens Gossip