Endnu en sportsstjerne er faldet om: Nu stiller profil spørgsmål ved vaccinerne

26/11/2021 14:45

Mathias Busekist

Nyheder
Foto: Jess Mejdahl Madsen/Ritzau Scanpix
Foto: Jess Mejdahl Madsen/Ritzau Scanpix
En tidligere professionel Premier League-fodboldspiller efterlyser en undersøgelse, efter at endnu en spiller er kollapset.

Mest læste i dag

Rettet: I bunden af denne artikel fremgik det, at der skulle være sket en femdobling af hjertedødsfald blandt FIFA-spillere i 2021. Denne information stammer fra undersøgelser foretaget af Joushua Guetzkow, der er kriminilog ved Jerusalems Hebraiske Universitet.

Efter henvendelse af faktatjekmediet TjekDet.dk, er vi blevet informeret om, validaliteten af ovenstående undersøgelse kan være fejlagtig.

Hos FIFA kender de ikke til, at der er sket en stigning i antallet af hjertestop det seneste år, og derfor trækker vi de sidste fire linjer af denne artikel tilbage.

Det fremgik ligeledes, at undersøgelsen stammede fra Yaffi Shir-Raz. Dette er dog ukorrekt. Yaffi Shir-Raz videredelte blot informationen på Twitter.

Sheffield United-midtbanespilleren John Fleck faldt om under kampen mod Reading og måtte bæres af banen, efter at have modtaget langvarig behandling samt fået påført en iltmaske. 

Den 30-årige fodboldspiller, som også tørner ud for Skotlands landshold, "faldt til jorden uden en modspiller i nærheden, hvorfor hans holdkammerater hurtigt vinkede lægerne ind".

Det skriver BBC News

Han blev hurtigt fragtet til et nærliggende hospital, hvor han er ved at komme sig efter den kritiske hændelse. 

Han bliver dermed endnu en trist tilføjelse til en lang liste af fodboldspillere og topatleter, som i de seneste måneder er kollapset.

I takt med, at flere og flere kollapsede, valgte den tyske avis Berliner Zeitung at offentliggøre en rapport, der forsøger at svare på, hvorfor et "udsædvanligt stort antal professionelle fodboldspillere er kollapset". 

De har i den forbindelse udarbejdet en lang liste af nylige tilfælde af fodboldspillere, der har fået hjerteproblemer eller er kollapset på banen. 

I nogle tilfælde er spilleren afgået ved døden som følge af sit kollaps. 

Listen kan du finde nedenfor, hvor blandt andet Abou Ali bliver nævnt, der som bekendt kollapsede under kampen mod Lyngby BK. 

Også Wigan Athletic-angriberen, den 28-årige Charlie Wyke, kollapsede under træningen og blev bragt til hospitalet. 

De nævner også Barcelona-angriberen Sergio Aguero, som fik vejrtrækningsproblemer under Barcelonas La Liga-opgør mod Alaves i sidste måned. 

I den forbindelse blev der startet rygter om, at han ville indstille karrieren, hvilket klubben dog har afvist. 

Det er dog ikke kun i fodboldens verden, at man ser disse helbredsproblemer.

Det er ikke længe siden, at den 24-årige slovakiske ishockeyspiller Boris Sádecký døde efter at være kollapset på isen. 

Opfordrer til undersøgelse

Matt Le Tissier, som tidligere har tørnet ud for Englands landshold efter flotte takter for klubholdet Southampton, har reageret på nyheden om Flecks kollaps ved at opfordre til, at der bliver foretaget en undersøgelse. 

"Hvor mange sportsfolk skal kollapse, før en undersøgelse finder sted," skriver den tidligere Premier League-stjerne i et opslag på Twitter.