Engell: Blå blok tanker selvtillid ved kommunalvalget

Skrevet af admin

|

20/11/2013

Dagens topnyheder

En sviende lussing til Thorning og en fjer i hatten for blandt andet De Konservative.

Kommunalvalget 2013 bød ifølge politisk kommentator Hans Engell på et overraskende resultat. Et resultat som kun de borgerlige partier og Enhedslisten kan være tilfreds med.

- Man må sige, at valgresultatet er en meget stor sejr for Løkke og Venstre og en sviende lussing til Thorning og Socialdemokraterne. For regeringspartierne må det være en kæmpe stor skuffelse, at de ikke er kommet bedre igennem, siger han.

- Det har været et overraskende godt valg for de blå, og et overraskende nederlag for regeringspartierne. Landspolitisk vil det først og fremmest være et valg, der giver blå side meget selvtillid, uddyber Hans Engell.

På trods af, at det formentlig er lykkedes SF at beholde sine to borgmesterposter, har valget ifølge kommentatoren været "forrygende dårligt" for Annette Vilhelmsens tropper.

Derimod er både Dansk Folkeparti og Enhedslisten buldret frem i den danske kommunalpolitik og er nu for alvor blevet "faktorer" i byrådene.

Grunden til, at valget ifølge Hans Engell har været dårligt for regeringspartierne, er særligt, at der op til valget har været meningsmålinger, der viste, at Socialdemokraterne var i fremgang, mens Venstre var på tilbagetog.

- Valget kommer, en måned efter at Løkke har været i meget kritisk fokus i medierne, og hvis der er nogle, der har drømt om et folketingsvalg i utide, så er det i hvert fald afblæst, lyder det fra Hans Engell.

Han vurderer, at Liberal Alliance har haft et skuffende valg i forhold til partiets egne forventninger. Derimod har De Konservative noget at smile af.

- De Konservative har klaret sig i alle højborgene, og at de genvinder Helsingør er for Barfoed en fjer i hatten, siger Engell.

Med næsten tre fjerdedele af stemmerne optalt står Socialdemokraterne trods det skuffende valg dog stadig til at være det største parti i det kommunale landskab med 29,7 procent af stemmerne, 0,9 procentpoint under det seneste valg.

/ritzau/