Engell: DF skal bestemme sig inden for 24 timer

Meldingerne fra Dansk Folkeparti (DF) om et muligt regeringssamarbejde med Venstre er så tvetydige, at formand Kristian Thulesen Dahl er nødt til at komme med en klar udmelding i løbet af tirsdagen.

Sådan lyder det fra politisk kommentator Hans Engell mandag eftermiddag, hvor DF er inviteret til forhandlinger hos den kongelige undersøger, Lars Løkke Rasmussen (V).

- Thulesen Dahl er nødt til at melde ud inden for de næste 24 timer, om de styrer efter at komme i regering, eller om de helst vil holde sig udenfor, mener Engell, som uddyber:

- Det holder ikke længere at sige, at man må vurdere, hvor man har størst indflydelse, for der er ingen, der beskæftiger sig med politik, der ikke ved, at man har langt større indflydelse i en regering, end man har udenfor.

Kristian Thulesen Dahl har mandag været hos dronningen, hvor han sammen med De Konservative og Liberal Alliance gav Lars Løkke Rasmussen mandat til at forsøge at danne en regering.

I den forbindelse erklærede formanden, at partiet er klar til gå i regering, "hvis grundlaget er det rigtige", men forinden havde flere andre ledende skikkelser fra partiet sendt signaler i en anden retning, påpeger Hans Engell.

- DF udsender meget forvirrende signaler, og de har skabt et meget mudret billede af deres forhandlingsposition, vurderer kommentatoren.

- Vi har både Kristian Thulesen Dahl, Peter Skaarup, Søren Espersen, Pia Kjærsgaard og Morten Messerschmidt, som udtaler sig om, hvad man har af krav og forventninger.

- Det er helt i strid med normal forhandlingsmetode, og det virker som om, man bruger mange kræfter på at placeret alle de ting i medierne, som gør det svært at finde en løsning, påpeger han.

Hans Engell har tidligere sat sin lid til, at Venstre og Dansk Folkeparti ville ende med at danne regering, men nu er han kommet i tvivl.

- Det burde være muligt for partierne at finde hinanden og nå frem til et regeringsgrundlag, men det helt afgørende for, om forhandlingerne lykkes, er, om DF har viljen til regeringsmagten, og om der er den fornødne, gensidige tillid til, at man kan finde løsninger på de løse ender, vurderer Engell, som konkluderer:

- Lige i øjeblikket synes jeg, det er meget svært at sige, hvor det lander, men det er enten en ren Venstre- eller en VO-regering.

/ritzau/

 

Dagens Gossip