Engell forudser: V og DF vil skærpe udlændingepolitikken

Venstre og Dansk Folkeparti vil straks stramme udlændingepolitikken, hvis de sammen får magten efter folketingsvalget, vurderer politisk kommentator Hans Engell.

- Jeg tror slet ikke, at udlændinge og integration bliver et stort problem, hvis V og O skal danne regering. De vil hurtigt enes om de forslag, der skal gennemføres, siger Hans Engell.

DF vil udvise kriminelle udlændinge, fratage flere personer dansk statsborgerskab og forhindre asylsøgere i at få familiesammenføring det første år. Så kræver DF også, at udlændinge får starthjælp som SU, har udlændingeordfører Martin Henriksen sagt.

Engell vurderer, at det næppe er problematisk, at der er modstand i Venstres bagland mod en skærpet tone i integrationsdebatten.

67 procent af de 270 V-lokalpolitikere, som har deltaget i en Politiken-rundspørge blandt 894 venstrefolk, mener, at der er for meget fokus på problemer i indvandrerdebatten. Og 56 procent finder tonen skadelig for integrationen.

- Venstre er meget delt i udlændingedebatten ligesom flere andre store partier. Du har en strammer- og slapperfløj. Venstre har ikke større problemer end mange andre partier. De skal bare passe på, at det ikke bliver et ledelsesproblem, siger Hans Engell.

Venstres næstformand, Kristian Jensen, har i en kronik rost arbejdsomme indvandrere, mens politisk ordfører, Inger Støjberg, på Facebook har skoset uvorne indvandrerdrenge i biografen.

- Det er et problem, hvis det bliver et opgør i Venstres ledelse. Partier kan sagtens leve med, at der er meget forskellige opfattelser blandt tillidsfolk. Men ledelsen skal sende på samme frekvens. Ellers svækkes Venstre, siger Hans Engell.

Skrækscenariet er Socialdemokraterne, som stod splittet, da Poul Nyrup Rasmussen afløste Svend Auken som formand, mener han.

- Socialdemokratiet har fået problemer med masseudvandring af medlemmer til Dansk Folkeparti, siger Hans Engell.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip