Engell: Løkke-bog er langtfra en rygende pistol

Skrevet af admin

|

29/11/2014

Dagens topnyheder

Venstres formand frem til det kommende folketingsvalg hedder Lars Løkke Rasmussen. Det kommer portrætbogen "LLR", som er skrevet af to journalister fra BT, ikke til at røre ved, vurderer politisk kommentator Hans Engell.

- Bogen kommer ikke til at ændre dansk politik, selv om det har været en af de mest omtalte og ventede bøger på Christiansborg længe. Den får ingen politiske konsekvenser, siger Hans Engell efter at have læst bogen, der udkommer mandag.

- Det var ventet, at der ville være noget skyts i den, som statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) kunne bruge til blandt andet at udskrive et valg før tid. Men det er der ikke, siger kommentatoren.

Derimod ripper bogen op i den interne magtkamp, der var i Venstre om formandsposten i juni på et meget omtalt hasteindkaldt hovedbestyrelsesmøde i partiet efter et tabt EU-parlamentsvalg.

Her stod opgøret om formandsposten mellem Venstres næstformand, Kristian Jensen, og Lars Løkke, som var hårdt presset af en bilagssag om tøjkøb i kølvandet på skandalen om hans dyre flyrejser for klimaorganisationen GGGI.

Men efter et natligt kældermøde kom Kristian Jensen ud og bakkede op om Lars Løkke Rasmussen, der pludselig fik redet stormen af og kunne fortsætte som formand for partiet.

- Det er klart, at sådan et opgør ikke er nogen gratis omgang. Venstre er et parti, hvor der stadig er nogle store brydninger, og ingen har glemt opgøret i sommer. Hele forholdet i V er fastfrosset - men indtil et valg er Løkke formand, siger Hans Engell.

- Men viser det sig, at Løkke ikke kan levere nøglerne til Statsministeriet efter et folketingsvalg, så har han ikke en fremtid som formand for Venstre. Vinder han derimod, vil han stå stærkt igen. Det er klart, at bogen ripper op i alt det her - men det ændrer ikke noget, siger han.

Bogen "LLR" er skrevet af de to BT-journalister Andreas Karker og Thomas Nørmark Krog.

/ritzau/