Engell: Løkkebrev er feberredning

I et åbent brev til Venstres medlemmer erkender Venstres formand, Lars Løkke Rasmussen, at han burde have ændret de luksuriøse rejseregler i klimaorganisationen GGGI tidligere, men det tvivlsomt, om det er er nok til at lukke sagen.

Det mener politisk kommentator Hans Engell, der kalder brevet for en "feberredning".

- Det, Løkke prøver, er en feberredning. Han forsøger at sætte alle de ting, der har været fremme på plads.

- Om hans redegørelse lukker sagen er tvivlsomt. På et tidspunkt kommer der fokus på, hvad rejserne i øvrigt har kostet, siger Hans Engell.

I den forgangne uge har Venstres formand fået ørerne i det politiske maskineri, efter flere sager, hvor han blandt andet har ladet sig befordre på luftfartens absolutte limousine-niveau, første klasse.

Det er sket i hans egenskab af bestyrelsesformand for GGGI, der modtager 90 millioner kroner i dansk udviklingsbistand.

Løkke har på 15 rejser brugt 770.000 kroner alene på flybilletterne. Men derudover har han hidtil også nydt det særlige privilegium at have ret til at overnatte i junior-suiter på hoteller, ligesom han som en særlig ordning også har haft adgang til rejsediæter.

- Han føler ikke, han bør beklage. For han læner sig til, at der ikke er overtrådt formelle regler.

- Løkke er ikke en mand, der har let ved at sige undskyld og beklage. Der er grænser for, hvor meget han synes, han skal gå i knæ. Det han gør er at gå halvt i knæ, han lægger sig ikke ned på gulvet, siger Hans Engell.

Og dermed vil sagen sandsynligvis fortsætte på politisk niveau, hvor politiske modstandere fortsat vil stikke til Løkke, mener Engell.

- Jeg tror ikke, sagen lukkes, før alt kommer på bordet. Regeringen har endelig fået et stort kødben, som de kan gnave i. Omvendt er det ikke de helt tunge skyts, der køres frem. Det er ikke de tunge i regeringspartierne, der kritiserer ham, siger han.

/ritzau/

 

Dagens Gossip