Engell: Stærk modkandidat ville have styrket Olsen Dyhr

Det ville have været en fordel for Pia Olsen Dyhr, hvis hun skulle have kæmpet om formandsposten i SF mod en stærk modkandidat.

Men den ukendte SF'er Peter Andersen fra Vejle var næppe den stærke modkandidat, og derfor er det fornuftigt, at han har trukket sig fra formandsopgøret i partiet, mener politisk kommentator Hans Engell.

- Hvis Peter Andersen stillede op, havde det været til grin. Han ville være blevet fejet til side og det havde ikke givet en reel valgsituation, siger han.

- En stærk modkandidat havde givet den politiske afklaring på SF’s landsmøde, som nu næppe kommer. Pia Olsen Dyhrs største problem er jo ikke at blive valgt. Nu bliver hun nærmest kåret som partiformand, lyder det fra Hans Engell.

Selv om det nu ser ud til, at den tidligere transportminister bliver formand uden modkandidat, er dog ikke ensbetydende med, at der er ro eller klarhed om SF’s politiske linje, mener han.

Han peger på, at uenigheden om Dong-handlen og SF’s regeringsdeltagelse, der betød, at SF trak sig fra regeringen og Annette Vilhelmsen gik som formand, ikke er bilagt.

- Den uklarhed og uenighed består jo stadig. Det er helt afgørende, at der skabes klarhed om linjen, og at Pia Olsen Dyhr får opbakning til linjen, hvis hun skal lykkes som formand, siger han.

Hans Engell mener, at de næste fire måneder bliver afgørende for den nye formand. Her skal SF nemlig ud i store forhandlinger med regeringen om beskæftigelsesreformen, produktivitetskommissionen og en vækstpakke.

- Vi må regne med, at det ender med en meget stor forhandlingsrunde sent på foråret. Og her vil det vise sig, om SF kan skuldre en aftale eller ej. Det bliver meget afgørende for hendes lederskab og i øvrigt også for SF, lyder det fra Hans Engell.

SF vil torsdag offentliggøre de opstillede kandidater til formandsposten.

/ritzau/

 

Dagens Gossip