Engell: Svært at spotte Bødskovs afløser

Spekulationerne over, hvem statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) vil sætte i Justitsministeriet er allerede gået i gang, efter Morten Bødskov (S) tirsdag valgte at trække sig fra posten på grund af misinformering af Folketingets Retsudvalg.

Men politisk kommentator Hans Engell tør ikke give sit bud med, da der er alt for mange ubekendte i ligningen for den kommende justitsminister.

- Jeg tror, at der under alle omstændigheder kommer en stor rokade. Men den var ikke planlagt til nu men derimod til marts, hvor man også skal pege på en ny EU-kommissær, siger Hans Engell til Ritzau.

- Senere ved man også, om Villy Søvndal kommer tilbage i resten af perioden. Der er mange ubekendte, så jeg vil ikke give et bud på, om det bliver en stor eller en lille rokade nu, og hvem der bliver justitsminister, forklarer han.

Villy Søvndal (SF) er på orlov fra arbejdet som udenrigsminister frem til starten af januar, da han skal pleje sin kone, der har fået en blodprop i hjertet.

Det er uvist, om Søvndal kommer tilbage på fuldt blus. Og med andre ubekendte mener Hans Engell, at der kan blive tale om en enkelt udskiftning med en gammel kending i dansk politik, tidligere transportminister Henrik Dam Kristensen (S).

- Der kan sagtens komme en enkelt udskiftning, hvor man for eksempel hiver Henrik Dam ind, da han er vant til at blive flyttet lidt rundt. Det kunne sagtens være en overgangsordning, siger Hans Engell.

Andre politiske kommentatorer har nævnt forsvarsminister Nicolai Wammen (S), fødevareminister Karen Hækkerup (S) eller handels- og europaminister Nick Hækkerup (S), som Morten Bødskovs afløser.

Det var regeringens parlamentariske grundlag, Enhedslisten, der trak støtten til Morten Bødskov.

Partiet mistede tilliden efter et tre timer langt samråd tirsdag på Christiansborg om Bødskov misinformering om retsudvalget og Pia Kjærsgaards aflyste besøg på Christiania.

/ritzau/

 

Dagens Gossip