Engelsk kvinde vågnede op med kinesisk accent

Forstil dig at tale engelsk hele dit liv, og pludselig en dag vågner du op og taler et helt andet sprog - engelsk med en voldsom kinesisk accent - der gør dig svær at forstå for dine nærmeste.
 
Det skete for 38-årige Sarah Colwill den 7. marts 2010, hvor hun vågnede op og opdagede, at hendes sædvanlige Plymouth-accent fra det sydvestlige England var blevet erstattet med en kinesisk accent. Det skriver Dailymail.uk.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder

Lægerne mener, at Sarah Colwill er en af de få, der lider af den sjælne sygdom "Foreign Accent Syndrome" (Fremmed accent syndrom, red.). Der findes kun 61 bekræftede tilfælde mellem 1941 og 2012.

I forbindelse med den nye accents ankomst led Sarah af voldsom migræne og blev indlagt på hospitalet. Men lægerne var uforstående overfor hendes tilstand og har ikke kunnet finde nogen forklaring eller løsning.  

Med i dokumentar
BBC har lavet en dokumentar om Sarahs nye live med den kinesiske accent. En tilværelse, hvor hun konstant bliver konfronteret med sin nye accent.

- Det har været en frygtelig ting at gå igennem. Folk tror automatisk, at jeg er udenlandsk, og de prøver at regne ud, hvor jeg kunne komme fra, siger en meget fortvivlet Sarah Colwill i dokumentaren.

Siden den skæbnesvanger dag i 2010 har Sarah kæmpet for at få sin egen accent igen. Men lægerne står på bar bund, udover at Sarah regelmæssigt lider af voldsom migræne, som ikke kan behandles. En af de få ting man ved om Foreign Accent Syndrome er, at det er forbundet med hovedpine, og at det er en form for neurologisk hjerneskade.

52-årige Kay Russell fra England er i samme situation som Sarah. En voldsom migræne efterlod Kay Russell med en fransk accent i stedet for hendes sædvanlige Gloucestershire accent fra det sydvestlige England. De to kvinder har mødt hinanden og er meget glade for at have en person, der virkelig kender den usædvanlige sygdom.       
  

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip