Engelsk underdog bjæffer i Premier League

Skrevet af admin

|

23/11/2013

Dagens topnyheder

Et sølle nederlag i 11 kampe. Og blot fem indkasserede mål. Det er bedst af alle fodboldklubber i Premier League.

Southampton har brilleret i denne sæson, hvor holdet er oppe på tredjepladsen i Premier League - kun to point efter førerholdet Arsenal.

Netop Arsenal tager i dag imod Southampton på Emirates i London, så der er tale om et vaskeægte topopgør.

Southampton har imponeret den tidligere Manchester City-spiller Mikkel Bischoff, som følger engelsk fodbold som kommentator på 6'eren.

- De viste små tegn i sidste sæson, da de fik Pochettino som træner og slog nogle af topholdene. Men de havde store problemer mod mange af de andre hold.

- I denne sæson har de først og fremmest forsvaret sig rigtigt godt. De har været svære at score imod.

- Og så arbejder de stenhårdt og presser overalt på banen, selv om de spiller på udebane mod nogle af de største hold, og det er fedt at se, siger Bischoff.

Han mener, at klubbens manager, Mauricio Pochettino, som blev ansat i januar, er en af nøglerne til succesen.

- Han har tilført dem mod i presspillet. De har presset Liverpool og Manchester United vanvittigt højt - de er helt oppe at presse modstandernes målmand, forklarer Bischoff.

Spillestilen gav blandt andet bonus på Anfield, da holdet 21. september slog Liverpool med en halvskadet og skidt spillende Daniel Agger på holdet.

- Det er da imponerende, hvad Southampton formår. Men dem kendte vi jo godt i forvejen. Vi så også i sidste sæson, at Southampton er et rigtig godt fodboldhold, siger Daniel Agger.

Bischoff, som var til stede på Anfield, da Southampton vandt 1-0 over Liverpool, mener, at "The Saints" bare er blevet endnu bedre i denne sæson.

- De har en fantastisk holdånd, de har et godt koncept, og det kan også bære et hold langt hen ad vejen. De fungerer bedre som hold end mange af de større klubber i England.

- Deres sande niveau er nok lige uden for top-4, hvis man kigger på kvaliteten i spillertruppen. Der mangler de stadig at komme helt op på niveau med Tottenham, Chelsea, Liverpool og de andre hold i top-6, mener Bischoff.

Den tidligere Manchester United-spiller John Sivebæk peger på, at Southampton lå i den tredjebedste engelske række i 2009 og først rykkede op i Premier League i 2012, så der er sket noget på rekordtid.

- Det er specielt overraskende, fordi Southampton kommer fra de lavere divisioner i de senere år. Det er en klub, som har satset meget på at komme op i Premier League igen.

- De har haft lidt held og medgang for at kunne ligge i toppen. Jeg tror, at det normaliserer sig lidt igen. Vi ser hvert år, at nogle af de lidt mindre klubber overrasker i starten.

- Den dygtige manager har formået at få spillerne til at fungere godt sammen og få det maksimale ud af dem. Det er tit det, man ser med hold, der bliver godt sammenspillet og spillere, der forstår hinanden.

- Lige pludselig går det op i en højere enhed, og så opnås der fine resultater. Men det er så tidligt i sæsonen, og folk finder ud af, hvordan de spiller og indretter sig på det. Og så bliver det sværere for Southampton, vurderer Sivebæk.

/ritzau/