England henter niende sejr - Schweiz er EM-klar

Tottenhams 19-årige stjerneskud Dele Alli fik debut for England, som gjorde det nødvendige og ikke mere, da gruppe E's tophold fredag aften fik besøg af Estland på Wembley i London.

Uden at imponere vandt de engelske stjerner 2-0 på mål af Theo Walcott og Raheem Sterling mod et estisk landshold, som bliver trænet af den tidligere AaB-træner Magnus Pehrsson.

Englænderne måtte undvære topscoreren Wayne Rooney, som sad over med en ankelskade. Manchester United-angriberen var dog tilstede på stadion, da han inden kampen fik overrakt den gyldne støvle af Sir Bobby Charlton.

Prisen er et bevis på, at den 29-årige angriber nu er den mest scorende engelske landsholdsspiller nogensinde - en rekord han overtog fra netop Charlton, da han scorede sit 50. mål i forrige runde mod Schweiz.

I Rooneys fravær var der blevet plads til Harry Kane, som kun har scoret to mål i sine seneste 16 kampe. Det blev dog heller ikke fredag, at Tottenham-angriberen fik skudt sig ud af målkrisen.

I stedet var det Theo Walcott, som fik scoret kampens første mål, da han i første halvlegs sidste sekunder kunne sende bolden i nettet efter oplæg fra en velspillende Ross Barkley.

Ross Barkley var også selv tæt på at komme på måltavlen, da Everton-spilleren med et kvarter igen trykkede på kassen. Forsøget blev dog pareret over mål af Mihkel Aksalu i det estiske mål.

Med fem minutter igen var Aksalu dog chanceløs i målet, da indskiftede Jamie Vardy sendte bolden på tværs i feltet, hvor en fremadstormende Raheem Sterling kunne banke bolden i kassen.

Med scoringen til 2-0 kravler England op på 27 point efter ni kampe i gruppen, hvor holdet indtil videre har gjort rent bord.

I puljens øvrige kampe tævede Schweiz San Marino 7-0 på hjemmebane, mens Slovenien og Litauen spillede 1-1. De to resultater betyder at Schweiz er klar til EM, da holdet ikke længere kan hentes af netop Slovenien.

England topper gruppen efterfulgt af Schweiz på 18 point. Slovenien har 13 point foran Estland og Litauen, der begge har ti point. San Marino er sidst med et point.

/ritzau/

 

Dagens Gossip