Enhedslisten får ikke bøvl med Irak-aktion

Enhedslisten får ikke kritik fra baglandet, fordi folketingsgruppen støtter USA's humanitære aktion i det nordlige Irak med et dansk militært transportfly, siger partiets veteran Per Clausen.

I marts 2011 blev folketingsgruppen efter få dage banket på plads af baglandet, fordi de støttede danske F-16 fly i aktion mod Libyens hær.

- Vi støtter ikke, at Danmark går i krig. I 2011 var folketingsgruppen først til at foreslå, at vi skulle støtte Libyen-aktionen og først til at foreslå, at vi skulle holde op, siger Per Clausen.

- Siden har intet flertal i hovedbestyrelsen eller på årsmødet kritiseret, hvad folketingsgruppen gjorde. Hidtil har vi ikke hørt en eneste kritisk bemærkning på Facebook for beslutningen om at bekæmpe Islamisk Stat.

Statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) har tilbudt USA at sende et dansk C 130 Hercules transportfly til Irak. Hun får politisk støtte fra samtlige partier - lige fra Liberal Alliance til Enhedslisten.

Enhedslistens Per Clausen begrunder sin støtte således på Facebook:

- Godt med dansk humanitær hjælp til ofrene for Islamisk Stat. Det skal følges op med støtte til kurderne, krav om FN-indgreb, som kan beskytte flygtningene, og sanktioner mod de nationer og enkeltpersoner der støtter Islamisk Stat.

I baglandet har hovedbestyrelsesmedlem Michael Voss har ikke gjort regnebrættet op, før hovedbestyrelsen mødes om to uger.

- Det er altid en svær afgørelse, når man overvejer at støtte dansk militær involvering i andre lande. Det skaber altid diskussion. Det kan det bestemt også gøre her, siger Michael Voss.

Derimod venter hovedbestyrelsesmedlem Jens Otto Madsen klar opbakning bag folketingsgruppen.

- Jeg tror, at alle i Enhedslisten giver 100 procent opbakning til at yde nødhjælp, men vi skal ikke vove os ud i et nyt Libyen-eventyr. Det har jeg forstået, at vi overhovedet heller ikke er på vej til, siger Jens Otto Madsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip