Enhedslisten gør et nyt forsøg på at bremse Dong-salg

Uret tikker i Dong-sagen, og nu prøver Enhedslisten (EL) sig med en sidste manøvre, som skal udsætte torsdagens beslutning om at lade den amerikanske investeringsbank Goldman Sachs købe 19 procent af den danske energigigant, skriver Jyllands-Posten.

Benspændet er udformet sådan, at Enhedslisten vil fremsætte et beslutningsforslag i Folketinget om at tage en "time out" i Dong-dramaet. Pausen skal bruges på at afklare de mange spørgsmål, som, partiet fortsat mener, står ubesvarede.

- Vi prøver at henvende os til alle de folketingsmedlemmer, der synes, vi har uafklarede spørgsmål, der skal afklares, siger partiets finansordfører, Frank Aaen.

Hidtil har Enhedslisten forsøgt helt at få skrottet det såkaldte aktstykke, som - hvis det bliver vedtaget i Folketingets Finansudvalg - endegyldigt forsegler aftalen mellem Goldman Sachs og den danske stat.

Det krav har EL stået alene med i folketingssalen, og derfor forsøger partiet sig nu med forslaget om en pause i processen - altså en opblødning i forhold til, hvad der hidtil har været tanken.

"Timeout" er samtidig en ordlyd, som en række socialdemokrater og SF'ere har brugt de seneste dage.

- Det var klart efter samrådet i går og debatten i offentligheden, at mange spørgsmål ikke er afklaret. Derfor synes vi, at det er en god idé at give sig den tid, der skal til for at få alle spørgsmål besvaret, før vi træffer en afgørelse, siger Frank Aaen.

Ifølge Frank Aaen har man accepteret, at der er et flertal for salget, men han afviser, at der bare er tale om politiske drillerier.

- Nej. Dag for dag er der kommet nye oplysninger frem i den her sag. Derfor kan nogen have interesse i at få den lukket. Det synes jeg ikke vil være klædeligt. Vi har en interesse i, at tingene kommer frem.

Det er i sidste ende Folketingets Finansudvalg, der afgør, hvorvidt det nye beslutningsforslag skal blokere for, at det omstridte aktstykke bliver vedtaget.

/ritzau/

 

Dagens Gossip