Enhedslisten: Næse til Thorning er ikke til forhandling

Take it or leave it.

Sådan er tilbuddet fra Enhedslisten til de borgerlige partier forud for, at Folketingets Retsudvalg skal fastlægge, hvor stor kritikken af statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) skal være i Christianiasagen.

Enhedslistens retsordfører, Pernille Skipper, fastslår, at EL, der er regeringens parlamentariske grundlag, har lagt sig fast på den kritik, partiet vil give Thorning:

- Det er ikke til forhandling. Hvis de borgerlige partier ikke ønsker at lægge stemmer til den næse til statsministeren, må vi konstatere, at der ikke flertal for at give en næse, siger Pernille Skipper.

Næsens "størrelse" udmåles normalt efter, hvor skarp kritikken i teksten er. Og der er ikke lagt op til en stor næse, fremgår det af Enhedslistens oplæg til mødet.

- Vi finder det beklageligt, at Statsministeriet ikke i højere grad har været proaktiv i denne sag, da man simpelthen bør se nogle advarselslamper lyse.

- Men det er klart, at havde vi skrevet, at det var voldsomt vildt overdrevet beklageligt, så havde det været en større næse, siger Pernille Skipper.

Dansk Folkeparti har bedt om flere svar fra Helle Thorning-Schmidt, før man vil lukke sagen med en såkaldt beretning, der er en tekst, der udtrykker kritik af statsministeren.

Men efter at Helle Thorning-Schmidt fredag i sidste uge var i et mere end fire timer langt samråd og fremlagde flere dokumenter fra Statsministeriet, mener Enhedslisten ikke, at der er behov for at stille nye spørgsmål:

- Vi har stillet rigtig mange spørgsmål, og der er svaret på alle spørgsmål i sagen. Vi mener, at sagen er fuldt belyst. Derfor er der også grund til, at vi udtaler kritikken nu, siger Pernille Skipper og tilføjer:

- De borgerlige har en interesse i at koge mere suppe på denne sag. Det medvirker vi ikke til. Vi har lagt niveauet for den kritik af statsministeren, som sagen kan bære. Hvis der ikke er et flertal for det, så må vi tage det til efterretning, siger Pernille Skipper.

/ritzau/

 

Dagens Gossip