Enhedslisten om fagforbundskritik: Vi har ikke svigtet

Skrevet af admin

|

27/11/2013

Dagens topnyheder

Enhedslisten afviser den kraftige kritik fra de største LO-forbund - 3F, HK og Dansk Metal - om, at partiet svigter en rød finanslov, hvor lønmodtagerne i røde fagforeninger ville have fået hævet fradraget for det faglige kontingent til 6000 kroner årligt.

Enhedslistens gruppeformand, Stine Brix, sender ansvaret videre til regeringen, der tirsdag efter få timers forhandling lavede en blå finanslov med Venstre og De Konservative, mens Enhedslisten forhandlede forgæves i over en måned.

- Det er i sidste ende regeringens valg, hvem de vil lave en finanslov med. De er udmærket klar over, hvad der skulle til.

- Det handler om en garanti for, at midler til de ældre rent faktisk går til de ældre samt sikre et værn mod, at skattekroner går til social dumping. Jeg har svært ved at forstå, at det er Socialdemokraterne, SF og De Radikale så inderligt imod, siger Stine Brix.

Hun mener ikke, at det bedste var det godes fjende, fordi Enhedslisten fastholdt at indskrive ældres rettigheder i serviceloven og lovfæste arbejdsklausuler, så kommunerne ikke frivilligt kan vælge at følge danske overenskomster ved offentlige opgaver.

- I 2012 afsatte vi en halv milliard (kroner) til pædagoger i daginstitutioner. Det løb ud i sandet. Kommunerne brugte pengene, som de ville. Sidste år aftalte vi 12.500 akutjob til mennesker, som ville falde ud af dagpengesystemet.

- Det endte med at blive 85.

- Denne gang var det vigtigt, at det ikke skulle blive endnu en akutpakke eller en aftale, som løb ud i sandet, siger Stine Brix.

Folketingsgruppen har ikke været bastet og bundet af Enhedslistens hovedbestyrelse, fastslår hun.

- Vi har haft en enighed mellem forhandlergruppen og et flertal i hovedbestyrelsen, siger Stine Brix.

/ritzau/