Enhedslisten støtter forslag om højere bøder til rige

Enhedslisten er positivt indstillet over for SF's forslag om, at størrelsen på en bøde skal afspejle antallet af nuller på lønchecken.

Det fortæller Enhedslisten retsordfører, Pernille Skipper. SF's forslag lyder på, at udskifte bøder inden færdsel, fiskeri og konkurrence med dagbøder, som bliver reguleret efter indkomst.

- Jeg synes, at det lyder som et rigtigt fornuftigt forslag. Det kan gøre, at bøderne vil få en mere præventiv effekt, siger Pernille Skipper.

- Hvis man kigger på færdselslovgivningen, så skulle en høj bøde gerne være med til at afskrække en i at køre for stærkt. Der er det klart, at hvis man har en indkomst på 1,5 millioner kroner, så er effekten af en bøde på 1500 kroner måske til at overse, siger hun.

I de nuværende regler bliver blandt andet bøder for spirituskørsel reguleret efter størrelsen på lønchecken, mens det på en lang række andre områder bliver bestemt ud fra en fast takst.

SF's retsordfører Karina Lorentzen vil som en del af et beslutningsforslag have nedsat et udvalg, der skal se på, hvor det kan være en idé at udstede bøder efter indkomst.

Det bakker Enhedslisten umiddelbart op om.

- Jeg vil gerne have læst det konkrete beslutningsforslag igennem, men umiddelbart er det nok noget, som vi godt kan stemme for, siger Pernille Skipper.

Socialdemokratiet, De Radikale og Dansk Folkeparti er ligeledes umiddelbart positivt indstillet over for forslaget og er villige til at diskutere de nuværende regler.

Derimod er Venstre ifølge Berlingske ikke tilhængere af idéen, da en regelændring ifølge retsordfører Karsten Lorentzen kan betyde, at man derved straffer de, der arbejder meget, hårdere.

/ritzau/

 

Dagens Gossip