Enhedslisten vil genåbne medieforlig og redde orkester

Enhedslisten har fundet en ny vej til at redde DR Underholdningsorkestret fra den spareskæbne, som statsradiofonien har lagt op til.

Partiets kulturordfører, Jørgen Arbo-Bæhr, fortæller til DR Nyheder, at man er på vej med et beslutningsforslag, der skal genåbne det medieforlig, der førte til den siden så omdiskuterede lukning af orkestret.

- Vi vil genåbne medieforliget og finde ny finansiering til orkesteret. Derfor fremsætter vi nu et beslutningsforslag, som vil pålægge regeringen at åbne medieforliget, så vi kan finde midler til at redde orkesteret, siger han.

Medieforliget blev indgået i slutningen af juni med opbakning fra samtlige partier i Folketinget.

Her blev det blandt andet besluttet at afskaffe erhvervslicensen for at styrke væksten i Danmark, og det var udsigten til tabet af denne indtægt, der i september fik DR til at annoncere, at Underholdningsorkestret lukker med udgangen af 2014.

Jørgen Arbo-Bæhr er parat til at genindføre erhvervslicensen, men også villig til at finde penge andre steder.

- Vi er åbne for andre muligheder, så længe finansieringen findes. Hvis de borgerlige mener det seriøst, at der er tale om en vigtig kulturinstitution, må de også være med til at finde de ekstra penge, der skal til for at bevare orkesteret, siger Jørgen Arbo-Bæhr.

De borgerlige partier udgør sammen med Enhedslisten det flertal i Folketinget, som ønsker at bevare orkestret. Og partierne har allerede meldt ud, at de mener, DR skal finansiere orkestret inden for den økonomiske ramme, som forliget fastsætter.

- Det her er Enhedslistens måde at slippe ud af den her situation. De prøver at finde en kattelem. De er måske inderst inde tilbøjelige til at følge regeringen. Det giver ingen mening at finde nye penge til DR, siger Dansk Folkepartis medieordfører, Morten Marinus, til DR Nyheder.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip