Erhvervslivet viser små tegn på bedre kreditsituation

Det danske erhvervsliv fortsætter med at bevæge sig ud af krisen - selv om det sker med små skridt.

Sådan kunne man i store træk opsummere den halvårlige redegørelse om udviklingen i kreditmulighederne i Danmark, som Erhvervs- og Vækstministeriet har præsenteret mandag.

I redegørelsen fremgår det, at mens situationen på det danske lånemarked er forbedret over det sidste år, har især de mindre virksomheder svært ved at holde trit og finde finansiering.

Derfor ser erhvervs- og vækstminister Henrik Sass Larsen (S) behov for at give små- og mellemstore virksomheder bedre muligheder ved at styrke deres marked for risikovillig låne- og egenkapital.

- Der er små tegn på bedring i kreditsituationen i Danmark i starten af 2014 og især for store virksomheder. Redegørelsen viser dog, at små- og mellemstore virksomheder stadig oplever, at det kan være svært at låne penge, siger Henrik Sass Larsen i en pressemeddelelse.

Ifølge Erhvervs- og Vækstministeriet er der flere grunde, der ligger bag, når de mindre virksomheder oplever en sværere finansieringssituation end større virksomheder.

Blandt andet betaler de små virksomheder en højere gennemsnitlig rente på deres gæld end mellemstore og store virksomheder.

Derudover fremgår det af redegørelsen, at pengeinstitutternes renteniveau på nyudlån fortsat ligger meget lavt, men at der samtidig er væsentlige forskelle mellem renterne på små og store nyudlån.

Det lave renteniveau kan blandt andet skyldes, at det især er virksomheder med gode nøgletal, der får godkendt deres låneansøgninger, lyder det i redegørelsen.

- Derfor har regeringen taget en række initiativer, der skal hjælpe de virksomheder, der har svært ved at finde finansiering i bankerne, siger Henrik Sass Larsen og fortsætter:

- Senest med vækstudspillet fra maj i år, hvor vi lancerede en række initiativer, der styrker små- og mellemstore virksomheders adgang til risikovillig låne- og egenkapital, lyder det fra ministeren.

Den halvårlige redegørelse fra erhvervs- og vækstministeriet viser, at udviklingen i det samlede udlån til erhvervsvirksomheder i marts 2014 var positiv for ottende måned i træk.

Dermed er det samlede erhvervsudlån steget 34 milliarder kroner over det seneste år, fremgår det af redegørelsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip