Erhvervsmand skal rydde op efter Eurovision-skandale

Regionsrådet i Region Hovedstaden indstiller erhvervsmanden Peter Højland til posten som bestyrelsesformand i Wonderful Copenhagen efter de store budgetoverskridelser i forbindelse med Eurovision-arrangementet i maj.

Det oplyser Wonderful Copenhagen i en pressemeddelelse.

Dermed ser det ud til, at det bliver den 64-årige erfarne erhvervsmand, der blandt andet er formand for Bikubenfonden, som skal overtage posten som bestyrelsesformand i turismeorganisationen.

Den fungerende bestyrelsesformand i Wonderful Copenhagen, Per Seerup (S), der også sidder i regionsrådet i Region Hovedstaden, ser frem til at blive afløst af og samarbejde med Peter Højland.

- Beslutningen i Regionsrådet for Region Hovedstaden er en glædelig imødekommelse af Wonderful Copenhagens ønske om at skabe ro om turistorganisationens økonomi på en konstruktiv måde, som samtidig sikrer organisationens vigtige arbejde for turismen i hovedstaden, siger Per Seerup i pressemeddelelsen.

Ud over sin bestyrelsesformandspost i Bikubenfonden er Peter Højland også bestyrelsesformand for Siemens i Danmark og Rambøll Gruppen, og han er desuden næstformand i Hjerteforeningen.

Michael Metz Mørch trak sig mandag som bestyrelsesformand i Wonderful Copenhagen som følge af Eurovision-skandalen. Pudsigt nok har Metz Mørch været direktør i Bikubenfonden med Peter Højland som bestyrelsesformand.

Wonderful Copenhagen står efter Eurovision tilbage med et underskud på 58 millioner kroner. Turismeorganisationen betaler selv 12 millioner kroner, mens de resterende 46 millioner kroner betales af Region Hovedstaden.

Pengene skal dog betales tilbage over de næste syv år gennem færre bevillinger fra Region Hovedstaden til Wonderful Copenhagen.

Region Hovedstaden giver hvert år 41 millioner kroner i støtte til Wonderful Copenhagen.

Samlet set blev Eurovision-sangdysten en dyr affære. Der var oprindeligt budgetteret med 34,6 millioner kroner, men Eurovision kom til at koste hele 112 millioner kroner, hvilket var mere end tre gange så dyrt som forventet.

/ritzau/