Erhvervsmand skal rydde op efter Eurovision-skandale

Regionsrådet i Region Hovedstaden indstiller erhvervsmanden Peter Højland til posten som bestyrelsesformand i Wonderful Copenhagen efter de store budgetoverskridelser i forbindelse med Eurovision-arrangementet i maj.

Det oplyser Wonderful Copenhagen i en pressemeddelelse.

Dermed ser det ud til, at det bliver den 64-årige erfarne erhvervsmand, der blandt andet er formand for Bikubenfonden, som skal overtage posten som bestyrelsesformand i turismeorganisationen.

Regionsrådsformand Sophie Hæstorp Andersen (S) kalder Højland for en markant figur i erhvervslivet, der har stort kendskab til erhvervsfremme og turisme.

- Og så har han stor erfaring med bestyrelsesarbejde. På alle parametre er han den rigtige at sætte i spidsen for Wonderful Copenhagens bestyrelse, siger hun i en pressemeddelelse fra Region Hovedstaden.

Heri fastslås det, at den nye formand også skal være med til at placere et administrativt ansvar for merudgifterne til sangdysten.

Den fungerende bestyrelsesformand i Wonderful Copenhagen, Hæstorps partifælle i regionsrådet Per Seerup, ser frem til at blive afløst af og samarbejde med Peter Højland, siger han i pressemeddelsen fra organisationen:

- Beslutningen i Regionsrådet for Region Hovedstaden er en glædelig imødekommelse af Wonderful Copenhagens ønske om at skabe ro om turistorganisationens økonomi på en konstruktiv måde, som samtidig sikrer organisationens vigtige arbejde for turismen i hovedstaden.

Ud over sin bestyrelsesformandspost i Bikubenfonden er Peter Højland også bestyrelsesformand for Siemens i Danmark og Rambøll Gruppen.

Michael Metz Mørch trak sig mandag som bestyrelsesformand i Wonderful Copenhagen som følge af Eurovision-skandalen. Pudsigt nok har Metz Mørch været direktør i Bikubenfonden med Højland som bestyrelsesformand.

Wonderful Copenhagen står efter Eurovision tilbage med et underskud på 58 millioner kroner. Turismeorganisationen betaler selv 12 millioner kroner, mens de resterende 46 millioner kroner betales af Region Hovedstaden.

Pengene skal dog betales tilbage over de næste syv år gennem færre bevillinger fra Region Hovedstaden til Wonderful Copenhagen, som ellers plejer at få 41 millioner kroner årligt i støtte fra regionen.

Samlet set blev Eurovision-sangdysten en dyr affære. Der var oprindeligt budgetteret med 34,6 millioner kroner, men Eurovision kom til at koste hele 112 millioner kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip