Eriksen giver offensiven tiltrængt liv mod Portugal

Skrevet af admin

08/10/2015

Dagens topnyheder

I omkring fire uger måtte både Tottenham og det danske landshold undvære Christian Eriksen på grund af en knæskade til midtbanemanden.

I den periode havde begge holds offensiver svært ved at producere chancer og mål, og siden sin tilbagevenden til Tottenham for nylig har han bevist, hvorfor han er så vigtig en spiller af have med.

Comebacket resulterede i assist til sejrsmålet, da Tottenham vandt 1-0 over Crystal Palace, og senest bragede han to frispark i kassen, da London-klubben spillede 2-2 ude mod Swansea.

Derfor er landstræner Morten Olsen da også lettet over at have Eriksen med i den vigtige EM-kvalifikationskamp torsdag aften ude mod Portugal.

- Det er en spiller, man forsøger at få så hurtigt ind, som det overhovedet kan lade sig gøre. Dem er der ikke så mange af.

- Tottenham har ikke så mange, og det har vi heller ikke på landsholdet. Hvis der bare er den mindste mulighed for at få ham med, så udnytter man den.

- Christian er jo en let-på-tå-spiller, der let kommer i form. Han har ikke så mange kilo at bære rundt på, og hans touch er altid godt. Han er en af dem, der hurtigt finder fodboldformen, siger Olsen.

Eriksen føler, at han gennem de seneste år er steget i agtelse hos holdkammeraterne.

- Forhåbentlig har jeg en større rolle. Det synes jeg også, jeg har mærket, og jeg tror da også, at folk kan mærke, at jeg har været med i en del sæsoner nu.

- De ved, hvad jeg kan, og hvad jeg kan bidrage med. Forhåbentligt tror de lidt mere på mig, end de gjorde før, siger Tottenham-kreatøren.

Trods sin store betydning for landsholdets spil er det sjældent, Eriksen har scoret mål i vigtige kampe for Danmark. Faktisk er det kun blevet til et enkelt mål i kvalifikationskampe, da han for et par år siden scorede på Island.

- Jeg vil gerne ind og bevise noget i hver kamp - om det så er i kvalifikationen, en venskabskamp eller noget andet.

- Men at det er et stykke tid siden, jeg har scoret, det må jeg se, om jeg kan lave om på, siger han med henvisning til kampen torsdag.

- Hvis jeg kunne score to mål i hver kamp, så ville jeg da meget gerne gøre det, men sådan hænger det desværre ikke sammen, siger Eriksen.

/ritzau/