Eriksen og Tottenham udraderer Manchester City

26/09/2015

Fodboldspilleren Christian Eriksen indtog en væsentlig birolle, da Tottenham efter en dramatisk kamp lørdag eftermiddag fik bugt med et decideret kompleks i Premier League.

Hjemme på White Hart Lane vandt London-klubben 4-1 hjemme over topholdet, Manchester City, der havde vundet otte af de ni seneste indbyrdes møder i den engelske liga.

Tottenham har de seneste sæsoner fået nogle gevaldige lussinger af City i Premier League, men det blev hævnet efter en meget omskiftelig kamp med flere omdiskuterede situationer.

Gæsterne satte sig tungt på begyndelsen af kampen, og efter 24 minutter kom Manchester City foran. Det skete med Christian Eriksen i en lille birolle.

Eriksens klubkammerat Kyle Walker forsøgte at finde danskeren på Citys banehalvdel, men afleveringen blev for upræcis.

Manchester City slog en hurtig kontra, hvor Christian Eriksen havde mulighed for at begå et såkaldt professionelt frispark, som formentlig ville have indbragt ham et gult kort.

Det gjorde den 23-årige dansker dog ikke, og så kunne Yaya Touré spille Kevin de Bruyne - i en mulig offside - fri til 1-0-scoringen.

Kort tid efter måtte Tottenham-målmand Hugo Lloris dykke ned og levere en flot redning nede ved stolpen, da Raheem Sterling trak sig fri og afsluttede.

Selvom gæsterne dominerede spillemæssigt, var Tottenham ikke uden muligheder.

Angriberen Harry Kane forsøgte flere gange at komme på scoringstavlen for første gang i sæsonen, men Citys vikarierende målmand, Willy Caballero, var ikke nem at passere.

Kort før pausen fik hjemmeholdet udlignet på en fejldom.

Kyle Walker var klart offside, da han blev sendt igennem i højre side. Hans indlæg endte hos Heung-Min Son, der fik sin afslutning blokeret af Willy Caballero, men Eric Dier hamrede returbolden ind til 1-1 helt nede ved stolpen.

Fire minutter inde i anden halvleg kom Willy Caballero helt skævt ud til et indlæg, og så kunne Toby Alderweireld heade Tottenham foran 2-1.

Efter cirka en time bankede Christian Eriksen et frispark på det øverste af stolpen, og Harry Kane kom omsider på måltavlen, da han sendte returbolden i mål til 3-1. Angriberen så dog ud til at være offside.

22 minutter før tid blev Christian Eriksen skiftet ud efter at have pådraget sig en advarsel, og fra bænken kunne han se Erik Lamela score til slutresultatet 10 minutter før tid.

Trods det andet nederlag i træk fører Manchester City fortsat Premier League med 15 point for syv kampe. Senere lørdag kan holdet dog miste førstepladsen, når de øvrige kampe afvikles.

Tottenham, der er kommet i gang med tre sejre på stribe, er nummer fem med 12 point.