Esbjerg før bundgys mod FCV: Bliver en nervøs omgang

Med Esbjergs 0-1-nederlag i Aalborg tirsdag aften er der lagt op til et dramatisk nedrykningsopgør i den kommende og næstsidste spillerunde af årets Alka Superliga.

Esbjerg får besøg af FC Vestsjælland, der blot er fire point efter vestjyderne med to runder igen.

I sidste runde skal Esbjerg en tur til topholdet Brøndby, mens Vestsjælland får besøg af Silkeborg, der allerede er rykket ned.

Dermed er der i den grad lagt pres på de blåstribede vestjyder før søndagens opgør på Blue Water Arena, erkender Esbjerg-træner Niels Frederiksen.

- Alt ligger i vores hænder, og vi kan stadig selv afgøre det, men det bliver kampen på søndag, der afgør tingene, og der må vi vise, at vi er dygtige nok. Det bliver en nervøs omgang, men det bliver det også for Vestsjælland.

- Der er et psykologisk element ved, at FC Vestsjælland ligger som det jagende hold og kun kan overraske positivt, mens det for os vil være en katastrofe at rykke ned i sidste spillerunde, siger Niels Frederiksen.

Esbjerg-forsvareren Michael Jakobsen er enig med sin træner i, at Vestsjælland kommer til kampen med det psykologiske overskud.

- De har skullet kæmpe for overlevelse i hver eneste kamp i foråret, mens vi har kunnet tage den lidt mere med ro. Vi har kunnet fokusere på at komme godt op i tabellen, men det er vi så ikke kommet, og nu skal vi kun tænke på at overleve.

- Vi havde snakket om, at vi skulle passe på nedrykningen, men vi ville også gerne længere op. Nu er fokus på at undgå nedrykning, og det skal vi kunne se på søndag. Vi skal bare vinde, og så er vi sikret, siger Michael Jakobsen.

Kampen mellem Esbjerg og FC Vestsjælland fløjtes i gang søndag klokken 16.

/ritzau/

 

Dagens Gossip