Esbjerg går ind til DM-finaler med stigende formkurve

02/04/2015 13:55

admin

Nyheder

Mest læste i dag

Langt hen i Metal Ligaens grundspil lignede Esbjerg Energy ikke noget skræmmende hold, men så fik ishockeyklubben styr på resultaterne.

Sejr i de sidste fem grundspilskampe, 4-0 i kvartfinaleserien over Odense og 4-2 over Herning i semifinalerne. På halvanden måned gik Esbjerg fra at være en gennemsnitsvare til at være i DM-finalen mod Sønderjyskes forsvarende mestre.

Esbjerg-træner Mark Pederson har svært ved at finde forklaringen på, hvorfor holdet pludselig er i storform.

- Men da alle spillere efterhånden var klar og i god form, så begyndte resultaterne at komme.

- Det er svært at pege enkelte spillere ud, men vi fik unge Søren Nielsen mere ind på holdet, og i målet stod Nicolaj Henriksen godt og havde flere nøgleredninger.

- Men i alt i alt var der mange, som lavede et godt stykke arbejde, og hele holdet blev bedre både offensivt og defensivt, siger den canadiske træner.

Flere af trænerens landsmænd har banet vejen for succes. Tre af Metal Ligaens pointtopscorere i grundspillet er fra Esbjerg, og alle tre er fra Canada.

- Vores canadiere har scoret mål hele året, og det er de heldigvis fortsat med i slutspillet. De har været gode til at tage over for hinanden, og de har ydet en stor indsats for os hver eneste kamp, siger Mark Pederson.

Når Sønderjyske fredag er værter for den første kamp i finaleserien, er Esbjerg-taktikken simpel. Klubben skal spille på samme måde som den seneste halvanden måned.

- Det bliver nogle hårde kampe mod Sønderjyske. De er mere rutinerede, og de har en lang række spillere, der har prøvet det før. De har jo vundet mesterskabet, de seneste to sæsoner.

- På den anden side så spiller vi rigtig god ishockey i øjeblikket, og hvis vi bliver ved med det, så kan vi give dem god modstand gennem hele serien, siger Mark Pederson.

/ritzau/