Esbjerg-lejr efter 0-3: Fysik og skarphed til forskel

Esbjerg led søndag aften et klart 0-3-nederlag i Alka Superligaen på MCH i Arena i Herning til et skarpt og effektivt FC Midtjylland-mandskab, der især på dødbolde voldte problemer.

Vestjyderne stillede op i en alternativ 5-4-1-formation i håb om at lukke ned for FC Midtjylland, men planen faldt hurtigt til jorden, da Morten "Duncan" Rasmussen efter et frispark headede hjemmeholdet foran efter ni minutters spil.

Esbjergs unge kantspiller Jeppe Andersen erkendte efter kampen, at der var effektivitet til forskel på de to hold.

- Vi vidste, hvad FC Midtjylland ville gøre, og at holdet ville være ekstremt farligt på dødbolde. Deres første dødbold må aldrig nogensinde blive farlig og ende i nettet, men de var effektive, og det var vi ganske enkelt bare ikke, siger Jeppe Andersen.

- Vi ville gerne dække positionerne på en anderledes måde i en 5-4-1-formation, men da Michael Jakobsen hurtigt gik ud med en skade, gik vi tilbage til 4-4-2, men uden det hjalp.

Cheftræner Niels Frederiksen mente, at hans mandskab holdt rækkens førerhold væk fra de store chancer, men at der fysisk var for stor forskel.

- Det var ikke chancerne i åbent spil, der afgjorde denne kamp, men derimod standardsituationerne. Man må også sige, at vi i den grad er fysisk udfordrede, siger Niels Frederiksen.

Han anerkendte samtidig, at FC Midtjylland var en stærk modstander.

- Vi manglede generelt bare kvalitet i de afgørende situationer i forhold til et stærkt hold som FC Midtjylland, siger Niels Frederiksen.

Esbjergs næste opgave i Superligaen er en hjemmekamp på Blue Water Arena, hvor FC København kommer på besøg.

/ritzau/

 

Dagens Gossip