Esbjerg opjusterer med to millioner

Superligaklubben Esbjerg får nu lidt flere penge ud af klubbens deltagelse i Europa League sidste år.

Vestjyderne modtager helt præcist 264.000 euro, svarende til næsten to millioner kroner fra den del af det europæiske fodboldforbund Uefas pengekasse, som handler om økonomisk fairplay.

Det kom allerede frem i midten af september, at Esbjerg ville modtage de to millioner, da der var generalforsamling i European Club Association (ECA) i Genève.

Over for Ritzau ville Esbjerg på daværende tidspunkt ikke juble for tidligt over pengesummen, men nu opjusterer klubben sine forventninger til det samlede regnskab for hele året.

Uefas samlede sum på 178 millioner kroner stammer fra sanktioner mod ni klubber, der har overtrådt fodboldforbundets regler om økonomisk fairplay - blandt dem er Paris Saint-Germain og det engelske mesterhold Manchester City.

Pengene er fordelt med 80 procent til de klubber, som nåede gruppespillet i de europæiske turneringer, og 20 procent til dem, som deltog i kvalifikationsrunder.

- Siden Financial Fair Play blev indført i 2011, har det ligget i kortene, at Uefa ville udbetale penge fra forlig indgået med klubber, der bryder de finansielle spilleregler, til de øvrige klubber efter en solidarisk model.

- Vi er naturligvis tilfredse med at få del i midlerne, siger Esbjergs økonomidirektør Kent Ernst Hansen.

Superligaklubben har desuden fået besked om, at den indenfor kort tid modtager flere penge for salg af de kommercielle rettigheder til gruppespillet. Det bliver ifølge Kent Ernst Hansen til yderligere tre millioner kroner.

Til gengæld er Esbjerg ikke så godt kørende i Superligaen for tiden. Det betyder, at holdet med en øjeblikkelig 10.-plads i Superligaen er langt nede på fordelingsskalaen i forhold til fordelingen af tv-rettighedspenge efter 11. spillerunde. Derfor kommer der færre penge ind af den konto.

Samlet set nøjes Esbjerg derfor med at opjustere sine forventninger for regnskabsåret til et overskud før skat på mellem fem og syv millioner kroner. Tidligere var forventningen et overskud mellem tre og fem millioner kroner.

/ritzau/

 

Dagens Gossip