Esbjerg-profil: Europa League er ingen undskyldning

Esbjerg tabte for tredje kamp i træk i Superligaen, da det på eget græs blev 0-2 mod AGF i Superligaens mandagskamp.

Nederlaget kommer i kølvandet på en flot sejr i torsdags i Europa League, men esbjergenserne mener ikke, at triumfen mod Elfsborg og et generelt hårdt program har kostet for mange kræfter.

- Det er selvfølgelig fysisk hårdt med et tæt program, men vi har haft tre dages pause, og vi har før vist, at vi kan spille mange kampe og præstere godt, så det er ingen undskyldning, siger Esbjerg-spilleren Emil Lyng.

- Jeg synes, at vi spillede en godkendt kamp mod AGF. Vi havde tre nye i startopstillingen, men de gik ind og gjorde det godt, siger Lyng med henvisning til midtbanespillerne Martin Bergvold og Jeppe Andersen og backdebutanten Ryan Laursen.

Værterne havde utroligt mange fejlafleveringer – især i starten af kampen, og de camouflagefarvede AGF-trøjer fik noget af skylden.

- De trøjer burde ikke godkendes. De er måske smarte, men de var svære at se, når man hurtigt skulle orientere sig, forklarer Emil Lyng.

Kampen blev en halv time forsinket. AGF sad fast på motorvejen, der var lammet af stormen, som raserede det meste af Danmark.

- Vi fik en halv time mere til at forberede os i, så det skal ikke være en undskyldning, siger Esbjerg-træner Niels Frederiksen.

Han måtte foretage en del rokeringer op til kampen. Hans Henrik Andreasen og Jonas Knudsen var begge ude med karantæne.

- Vi havde nogle nye med i startopstillingen. De nye gjorde det godt. Vi rokerede lidt efter pausen, hvor jeg følte, at vi længe var tæt på at udligne, men så scorede de pludselig til 2-0. Så dårlige var vi ikke i aften, siger Niels Frederiksen.

Han kan i vestjydernes tætte program nu se frem til en pokalkamp allerede på torsdag mod Lyngby.

/ritzau/

 

Dagens Gossip