Esbjerg-sejr gør Randers usikker som slutspilsdeltager

Team Esbjerg er et skridt nærmere at vinde grundspillet i Boxer Dameligaen i håndbold. Efter udesejren på 30-29 over Randers HK er holdet helt sikker på at slutte blandt de to øverste, der går direkte i DM-semifinalerne.

Derimod er det usikkert, om Randers bliver en del af de seks hold i slutspillet. Kronjyderne kunne have taget et stort skridt med point i onsdagens kamp.

Holdet ligger stadig nummer fem med 21 point, men nummer syv, HC Odense, kan også bringe sig op på 21 point med en ventet sejr over Ringkøbing i næstsidste spillerunde.

Onsdag kom Esbjerg bedst fra start, og med føringer på blandt andet 5-1 og 16-10 lignede det en ekspeditionssag for ligaens duks.

Men på en god slutspurt i den sidste del af første halvleg reducerede Randers, så holdet kunne gå til pausen blot bagud 16-18.

Fem minutter efter pausen blev kampens første Randers-føring en realitet, og siden fulgtes holdene ad i en tæt og intens affære.

11 sekunder før tid scorede playmaker Lotte Grigel til 30-29, og da Randers efterfølgende smed bolden væk, måtte holdet se sig slået hjemme.

I onsdagens anden kamp vandt FC Midtjylland som ventet overlegent med 34-22 på hjemmebane over Nykøbing F.

Udeholdet fik en elendig start og kom først på tavlen efter godt 10 minutter, da stillingen allerede var 0-9.

Med sejren er også FC Midtjylland klar til semifinalerne. Holdet ligger nummer to i rækken med et point op til Esbjerg inden sidste spillerunde.

/ritzau/

 

Dagens Gossip