Esbjerg-stopper: Europæisk plads ville være stort

For Kian Hansen fylder det meget at gøre arbejdet færdigt og aflevere Esbjerg i så god tilstand som muligt, inden han fratræder for at indlede et udlandseventyr i franske Nantes til sommer.

Esbjerg har med en serie på 11 kampe med blot et nederlag lagt bunden bag sig og kan nu koncentrere sig om at holde femtepladsen, der giver adgang til Europa League-kvalifikation til efteråret.

- Vi har stadig fire kampe, inden arbejdet er færdigt, og kan jeg være med til at skaffe en europæisk plads, vil det være stort, siger Kian Hansen til klubbens hjemmeside.

Første forhindring er det tredje tophold på stribe, når Superligaens førerhold AaB venter i lørdagens udebanekamp.

- Jeg ved, hvor meget det betyder for Esbjergs ry og for mulighederne for at tiltrække større spillernavne. AaB bliver en ny svær kamp, og vi skal toppræstere. Gør vi det, ligger der point og venter i Aalborg, mener Kian Hansen.

Mandag aften præsterede Kian Hansen og det øvrige Esbjerg-forsvar atter på højt niveau i nullerten mod topholdet FC Midtjylland.

- 0-0 var vel et fair resultat. Begge hold havde chancer til at afgøre kampen, men var uskarpe.

- Jeg er dog skuffet over, at FC Midtjylland ikke ville mere frem ad banen, når de ligger nummer to og skal jagte førstepladsen i Superligaen, siger Kian Hansen.

Han er en del af en defensiv, som har holdt nullet seks gange og tilladt modstanderne at score blot syv gange i 11 kampe i foråret.

Forbedringen er tydelig i forhold til en efterårssæson, hvor målene efter cheftræner Niels Frederiksens smag regnede lige voldsomt nok ind.

- Det har hjulpet, at vi har fået Michael Jakobsen. Ud over den rutine, han er kommet med, betyder det meget, at han er venstrebenet.

- Derudover synes jeg, at hele holdet har arbejdet godt defensivt, siger den 25-årige landsholdskandidat.

/ritzau/

 

Dagens Gossip