Esbjerg-træner om kompleks: Sønderjyske gør det svært

Esbjerg har det svært i Haderslev. Fredag spillede esbjergenserne 0-0 med Sønderjyske på Sydbank Park og blev for tredje kamp i streg i Haderslev ramt af en udvisning.

Seneste Esbjerg-sejr ude over Sønderjyske er dateret næsten ni år tilbage.

Esbjergs cheftræner, Niels Frederiksen, erkender, at det er svært at spille i Haderslev og at sønderjyderne har en spillestil, der ofte gør det vanskeligt for vestjyderne.

- Sønderjyske har en spillestil, der gør, at modstanderne automatisk får det hårdt her. Inklusiv os selv, siger Niels Frederiksen.

- De fighter ekstremt hårdt og er godt organiseret. Sønderjyske spiller på de kompetencer, de har, og er stærke på dødboldene og i duellerne. Det bliver ofte en urytmisk kamp hernede, og det er én af årsagerne til, at vi har det så svært.

I modsatte lejr mener Sønderjyske-cheftræner, Lars Søndergaard, at det et stykke hen ad vejen er en anelse tilfældigt, at Esbjerg sjældent vinder syd for Kongeåen.

- Trupperne ændrer sig jo hele tiden, og der er ikke mange spillere, der har været med i alle årene, så jeg tror, det er lidt et tilfælde, at Esbjerg ikke har vundet hernede i lang tid, siger Lars Søndergaard.

- I de her lokalopgør er det altid tæt, og vi har været gode til at spille uafgjort eller vippe den over til vores side. Jeg har svært ved at forklare, hvorfor vi har så godt fat i Esbjerg på hjemmebane.

Sidst det lykkedes Esbjerg at hente tre point med hjem fra Haderslev var i 2005. Dengang hed cheftræneren Ove Pedersen, og målscorerne i 3-1-sejren var Lasse Kryger, Jakob Poulsen og Fredrik Berglund.

/ritzau/

 

Dagens Gossip