Esbjergs midlertidige chef er afklaret med snarlig exit

Han kan have stået i spidsen for Esbjergs fodboldhold for sidste gang. Men det kan også være, at han får syv kampe mere som cheftræner i Alka Superligaen.

Klubbens midlertidige cheftræner, Michael Pedersen, ved ikke, hvornår han bliver afløst som manden med hovedansvaret for Superligaens nummer ti. Og det gør han sig heller ikke de store tanker om.

- Det har jeg det fint med, jeg er afklaret med det, siger han.

- Jeg er 52 år og har været fodboldtræner i 15 år. Jeg valgte til at begynde med at være inden for talentudvikling, og så er jeg efterfølgende blevet koblet på holdet i Superligaen. Det har jeg det fint med, men nu står jeg i en anden situation.

- Det er spændende at være cheftræner, det er et andet job med et andet tryk på i hverdagen. Jeg arbejder til klubbens bedste i den periode, det varer, og så vender jeg tilbage til den rolle, jeg er tiltænkt, siger han.

Michael Pedersen overtog i august styringen med Esbjerg-holdet, efter at klubben valgte at fyre cheftræner Niels Frederiksen. I syv ligakampe har den midlertidige chef hentet ti point, og kun en enkelt ligakamp er blevet tabt.

Esbjerg-ledelsen har hele tiden holdt fast i, at klubben er på jagt efter en anden som cheftræner på sigt, men at den nye træner muligvis først tiltræder i vinterpausen.

Spillerne har ifølge angriberen Nicki Bille vænnet sig til, at der kan gå lidt tid, før en ny cheftræner tiltræder.

- Det snakker vi ikke om lige nu. I den første uge efter fyringen var der lidt postyr, fordi folk ikke vidste, hvad der skete.

- Men nu har vi fundet os godt til rette i det, og vi tænker ikke på, hvad der sker fremover, siger han.

Michael Pedersen er opmærksom på, at han på et tidspunkt skal tilbage til rollen som assistent, en situation hvor hans relation til spillerne er noget anderledes end i rollen som cheftræner.

Han mener, at det er svært at sige, hvordan det kommer til at gå.

- Det kan man ikke sige, før man står i det. Det er et spil mellem spillerne og mig, det er svært at sige, hvordan de håndterer det.

- Jeg frygter det ikke. Vi må se, det kan da godt være, at det har nogle konsekvenser fremadrettet, men det ved vi ikke, siger Michael Pedersen.

/ritzau/

 

Dagens Gossip