Et år efter ulykken: Her er familiens rørende dagbog fra Camilla Pedersens koma

Du er ude og cykle med tri-klubben omkring Darum. Pludselig kommer der nogle små drenge kørende ud på vejen foran jer, hvorfor HH bremser hårdt og drejer for at undgå at ramme dem. Du når ikke at bremse, men undviger drengene og ryger af cyklen.

Du rammer asfalten med højre side af hovedet og brækker kravebenet. Hovedet slår du meget kraftigt.

Du ligger på asfalten og skriger meget højt, og ambulancefolkene og klubkammeraterne har svært ved at holde dig liggende på jorden. Du taler usammenhængende og er meget omtåget.

Sådan lyder det i en dagbog, som Camilla Pedersens bror førte, fra hun 3. september sidste år styrtede på cyklen og gennem hendes 19 dage lange koma, hvor hun svævede mellem liv og død.

Læs også: Kæmpe comeback til koma-ramt atlet: Camilla Pedersen vinder spansk triatlon

I dag er Camilla Pedersen tilbage på cyklen og deltager igen i internationale triatlonkonkurrencer på eliteplan. Men hun kunne ikke have gjort det uden støtte fra hendes nærmeste.

- I dag er en HELT speciel dag! Uden min familie, kæreste og dejlig venner, var jeg aldrig kommet så langt! Kan aldrig takke dem nok, men er glad og stolt over at være tilbage til livet og dem jeg elsker! skriver den esbergensiske atlet på Facebook.

Her deler hun også uddraget fra broderens dagbog:

Efter et par timer, hvor de kæmper med dit stigende tryk i hovedet, vælger lægerne at sende dig i en 3-D scanning. De betegner nu tilstanden som yderst kritisk, og vælger at ligge et dræn ind i hjernen for at skabe plads til din hjerne, som forsat bliver ved med at hæve, og de ligger dig i en meget dyb søvn, koma.

(...)

Vi er alle stærkt berørte, og har svært ved at forstå hvor tragisk det der er skete egentlig er.

Hele tirsdag sover vi ikke, men er inde og se til dig hele tiden, samtidig med der bliver grædt, og vi går mellem stue 3 og venteværelse. Vi har ikke sovet eller spist.

Læs også: Camilla Pedersen efter koma: Det er mit livs vigtigste kamp

Camilla Pedersen vendte overraskende hurtigt tilbage til livet. Da hun blev vækket fra sit koma, blev hun indlagt på Hammel Neurocenter, hvor hun gjorde så hurtige fremskridt, at hun blev udskrevet efter blot en måned.

26. april i år vandt hun det spanske triatlon Challenge Fuerteventura.

Top partnere


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

Dagens Gossip