Et nyt pointsystem er på vej i badminton

Efter otte år med det nuværende pointsystem er der et nyt af slagsen på vej i badmintonsporten.

I denne weekend diskuterer det internationale badmintonforbund BWF, om man kan finde et system, der i endnu højere grad tilgodeser publikum og tv-seerne.

I 2006 indførte man den nuværende modus, hvor man spiller bedst af tre sæt til 21 point, og hvor der mindst kræves to points forskel for at tage en sætsejr.

Nu er der kommet tre nye forslag på bordet, som man blandt andet har bedt spillerne forholde sig til. Alle forslagene peger hen imod, at kampene bliver kortere.

Det første går ud på, at man i tredje sæt kun spiller til 11 point. Et andet forslag går på at spille til 15 point i hvert sæt.

Og et helt tredje forslag siger, at man spiller bedst af fem sæt i stedet for tre, men så til gengæld kun behøver ni point for at vinde et sæt.

- Vi mener, at timingen er rigtig i forhold til at diskutere et nyt system med vore medlemmer, så fremtidige generationer fortsat kan nyde badminton på bedst mulige måde, siger generalsekretær Thomas Lund ifølge AFP.

Diskussionen begynder fredag, hvor de nationale forbund er samlet i indiske New Delhi i forbindelse med Thomas Cup og Uber Cup.

Tidligere spillede man kun til 11 i hvert sæt for kvindernes vedkommende og til 15 hos herrerne og i double. Til gengæld skulle man selv have serveretten for at score point.

/ritzau/

 

Dagens Gossip