Etapevinderen fik sit storstilede comeback

Det hele gik op i en højere enhed for stortalentet Mads Würtz Schmidt, da han lørdag bankede alt og alle på enkeltstarten i årets Postnord Danmark Rundt med tiden 23 minutter og 12 sekunder.

Efter en stor nedtur på fredagens kongeetape, hvor danskeren mistede tid til de forreste ryttere, var Mads Würtz Schmidt glad for at kunne komme stærkt tilbage.

- Jeg er utrolig glad og utrolig stolt. Det er et rigtig godt comeback efter i går. Jeg skulle ud og vise, at fredag var en offday.

- Jeg tror, jeg er den gladeste mand i Danmark. Det er vanvittigt fedt, siger han.

Kort efter målstregen måtte den 22-årige U23-verdensmester i enkeltstart gribes af en hjælper, da han af ren udmattelse drattede om på vejen. Her blev han siddende længe uden at sige et ord.

- Jeg kan ikke huske, hvad der skete. Jeg var helt færdig. Det var sort for øjnene, og jeg skulle gribes til sidst. Så jeg skulle lige sunde mig, lyder det fra etapevinderen.

Trods nedturen fredag regnede Schmidt stadig med, at han kunne gøre en god figur, inden han indledte sin enkeltstart. Kun én konkurrent var han reelt bange for.

- Jeg havde store forventninger og følte mig godt tilpas i morges. Jeg er i kanon form, så jeg skulle bare hive mig selv op igen. Det gjorde jeg, og det var en fornøjelse.

- Jeg kørte min bedste enkeltstart i år og følte, jeg kunne nå langt med den tid. Jeg var ret sikker på, den eneste, der kunne slå mig, var Michael Valgren (Tinkoff), siger han.

Det lykkedes som bekendt ikke for Valgren, der sluttede ti sekunder efter landsmanden. Han beholder dog sin blå førertrøje i løbet.

Valgren fører Danmark Rundt med 12 sekunder ned til Magnus Cort (Team Postnord Danmark), mens Mads Würtz Schmidt indtager tredjepladsen, 56 sekunder efter Valgren.

/ritzau/

 

Dagens Gossip