EU går til kamp mod selskabers skatteunddragelse

EU's medlemslande er blevet enige om at opsætte et værn mod selskabers skatteunddragelse.

Det fortæller finansminister Claus Hjort Frederiksen (V), efter et møde mellem EU's finans- og økonomiministre i Luxembourg.

- Vi har jo i lyset af Panama-papirerne stillet i udsigt, at vi vil gøre noget effektivt mod skatteunddragelse, og derfor er det en stor gevinst, at vi nu har vedtaget det her regelsæt, siger ministeren.

Med et såkaldt skatteunddragelsesdirektiv skal der indføres regler i alle medlemslandes skattelove, som skal gøre det sværere for multinationale selskaber at flytte rundt på deres overskud i forsøget på at betale så lidt skat som muligt.

Den danske minister havde dog håbet på endnu skrappere regler på området, men da der er tale om et minimumsdirektiv, er det op til det enkelte medlemsland at stramme yderligere.

- Danmark har nogle forslag til, hvordan vi fremover kan skærpe EU-reglerne endnu mere, men det er i hvert fald godt begyndt, siger Claus Hjort Frederiksen.

- I lyset af Panama-papirerne er det en sag af vis hastig karakter. Befolkningerne forventer, at vi gør noget, derfor kan vi ikke diskutere de her regler i al evighed, for det vil svække befolkningernes tro på, at vi er i stand til at gribe ind, siger han.

Europaparlamentet har i sidste uge nedsat et udvalg, der får et år til at undersøge den skattesnyd, som de såkaldte Panama-papirer har afsløret i en skandale om sorte penge fra hele verden.

Udvalget skal blandt andet gennem afhøringer af nøglepersoner undersøge, hvor EU's nuværende regler har fejlet. Det skal desuden komme med forslag, der skal forhindre svindel i fremtiden.

Det vurderes, at skatteunddragelse hvert år koster EU-landene mellem 50 og 70 milliarder euro. Det svarer til mellem 375 og 525 milliarder kroner om året.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


LeoVegas
Danmarks Mobilcasino.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.


På Samlino.dk kan du beregne og sammenligne lån til bil på tværs af 15+ selskaber. Prøv i dag på www.samlino.dk/laan/billaan
 

 

 

Dagens Gossip