EU går videre med sanktioner trods våbenhvile

Det kommer efter alt at dømme ikke på tale at holde igen med EU's sanktioner mod Rusland.

Det siger flere diplomatiske kilder til Ritzau.

Fredag aften er EU-landenes ambassadører blevet enige om en ny runde økonomiske sanktioner mod russerne, og de ventes at blive implementeret allerede tirsdag, siger kilderne.

Tidligere på dagen sagde flere udenrigsministre ellers, at selve gennemførelsen af sanktionerne muligvis ville blive sat på pause for at give tid til at se, hvordan det går med den ukrainske våbenhvile, der trådte i kraft fredag eftermiddag.

De nye sanktioner falder inden for finanssektoren, salg af våben, salg af andre varer end våben med mulig anvendelse inden for våbenindustrien, samt salg af varer til brug i olieindustrien.

En af de virksomheder, der bliver ramt af de nye sanktioner er Gazprom Bank, der ejes af verdens største gasproducent Gazprom, og dets olieafdeling Gazprom Neft, oplyser en EU-diplomat ifølge Reuters.

Hertil kommer, at flere personer fra Donbass-regionen i det østlige Ukraine sluttes til sanktionslisten.

EU-landenes chefer gav for en uge siden EU-Kommissionen til opgave at finde nye muligheder for at indføre flere sanktioner mod Rusland, som de ønsker at straffe for landets støtte til de prorussiske separatister i det østlige Ukraine.

Beslutningen om at give sanktionerne endnu en stramning blev truffet, efter at Nato bekræftede massiv russisk tilstedeværelse og russiske krigshandlinger i Ukraine.

EU har flere gange tidligere sanktioneret mod Rusland under den aktuelle konflikt. De første blev vedtaget i marts.

/ritzau/

 

Dagens Gossip