EU godkender og roser dansk mediestøtte

Den danske mediestøtte på årligt 363,3 millioner kroner får onsdag EU-Kommissionens blå stempel. Og får til overflod masser af ros med på vejen.

Konkurrencekommissær Joaquín Almunia siger i en skriftlig kommentar, at den danske støtte til produktion og innovation af skriftlige medier overholder EU's statsstøtteregler og ikke medfører urimelige konkurrencefordrejninger på det indre marked.

- Mediepluralisme og nyhedsindhold af høj kvalitet er afgørende for et demokratisk samfund.

- Den danske ordning er et perfekt eksempel på, hvordan disse grundlæggende værdier kan beskyttes på en måde, der tilgodeser det stigende behov for digital adgang til information, siger Almunia.

Kommissionen henleder i sin pressemeddelelse blandt andet opmærksomheden på, at medieforbrugernes adfærd har ændret sig markant de seneste 20 år.

- Internettet bliver i stigende grad brugt som en gratis nyhedskanal, mens det traditionelle indkomstgrundlag for de trykte aviser, nemlig annoncerne, falder støt.

- Den danske ordning tager højde for denne tendens ved at støtte produktionen af nyhedsindhold, uanset om mediet er trykt eller internetbaseret, hedder det blandt andet.

Kommissionen roser den danske ordning for at være af fælles EU-interesse, begrænset til det nødvendige minimum og med relativt lave støttebeløb til de enkelte modtagere.

Også den indbyggede sikkerhed for, at der er lige vilkår mellem forskellige teknologiske platforme med penge til både mindre landsdækkende papiraviser og uafhængige netmedier får rosende ord med på vejen.

Det samme gælder den særlige innovationspulje, der skal støtte etableringen af nye, uafhængige medier og udviklingen af de eksisterende medier.

/ritzau/

 

Dagens Gossip