EU-modstand i parlamentet: Vi har fundet en redningsmand

Blot fire dage efter, at EU-modstandernes gruppe i Europaparlamentet, EFDD, kollapsede som følge af et lettisk medlems udtræden, har gruppen fundet en redningsmand, der kan sikre dens videre eksistens.

Det meddeler den ene af EFDD's formænd, britiske Nigel Farage, efter at gruppen har fået tilslutning fra polakken Robert Jarosław Iwaszkiewicz, som hidtil har været løsgænger.

- For at citere Mark Twain så er "rygterne om vores død stærkt overdrevne". Euroskeptikerne er tilbage med et brag, og vi har aldrig været borte.

- I sidste uge blev vi slået ned af føderalisterne, men i dag er EFDD i live, siger formanden i en pressemeddelelse.

Der er dog væsentlige formaliteter, blandt andet underskrifter fra alle gruppens medlemmer, der endnu ikke er på plads, og dermed er gruppen ikke officielt genetableret.

EFDD, der står for Gruppen for Europæisk Frihed og Direkte Demokrati, er domineret af britiske Ukip. Det var indtil europaparlamentsvalget i maj også der, hvor Morten Messerschmidt og Dansk Folkeparti hørte til.

Da letten Iveta Grigule trådte ud af gruppen i sidste uge, opfyldte EFDD ikke længere parlamentets krav til at være en gruppe.

EU-Parlamentets regler kræver, at der skal være mindst 25 medlemmer fra mindst syv lande, før der kan dannes en gruppe.

Med polakken Robert Jarosław Iwaszkiewicz' tilslutning har EFDD ifølge gruppen "48 medlemmer fra syv forskellige lande." Det er dog endnu ikke bekræftet.

- Som parlamentsmedlem for Nyt Højre ønsker jeg at hjælpe den slagkraftige og unikke euroskeptiske gruppe i Europaparlamentet.

- Jeg har sluttet mig til EFDD på grund af to væsentlige værdier - modstand mod EU's bureaukrati og støtte for de frie markeder, der har solid støtte fra Ukip, siger Robert Jarosław Iwaszkiewicz.

/ritzau/

 

Dagens Gossip