EU sætter gang i nye sanktioner mod Rusland

De socialistiske og socialdemokratiske ledere i EU lægger op til, at EU-topmødet senere lørdag skal tage skridt mod endnu en stramning af sanktionerne mod Rusland.

Den tyske vicekansler, Sigmar Gabriel, siger efter de socialdemokratiske lederes formøde i Paris, ifølge nyhedsbureauet Reuters, at der er enighed om, at det er på tide at forberede "det næste trin af sanktioner" mod Rusland.

- Det er klart, at den russiske intervention i Ukraine betyder, at EU-lederne helt sikkert vil bede EU-Kommissionen om at forberede det næste niveau af sanktioner, siger Gabriel til journalister i Paris.

Krisen i Ukraine har trængt sig ind på dagsordenen på lørdagens EU-topmøde i Bruxelles, hvor de 28 stats- og regeringschefer i første omgang er samlet for at besætte et par europæiske topposter.

Konflikten i Ukraine er i de seneste dage eskaleret, efter at Nato har bekræftet massiv russisk tilstedeværelse og russiske krigshandlinger i Ukraine.

Optrapningen har fået EU-præsident Herman Van Rompuy til at invitere den ukrainske præsident, Petro Porosjenko, til kort at deltage i EU-ledernes møde for at han selv kan give sin udlægning af situationen.

På et pressemøde i Berlin fredag bekræftede den tyske forbundskansler, Angela Merkel, at stats- og regeringscheferne skal diskutere sanktioner mod Rusland.

- Spørgsmål om sanktioner er på dagsorden på topmødet, og vi kommer til at tale om, hvordan vi skal reagere, siger Merkel ifølge Deutsche Welle.

EU har flere gange tidligere sanktioneret Rusland under den aktuelle konflikt. De første blev vedtaget i marts.

/ritzau/Reuters

 

Dagens Gossip