EU sender milliarder til danske landdistrikter

Godt 4,7 milliarder kroner - så mange rare penge kommer der fra EU-kassen til udvikling af danske landdistrikter i årene 2014-2020. Lægger man Danmarks eget nationale bidrag på over 1,7 milliard oven i, bliver der næsten 6,5 milliarder offentlige kroner til projekter.

75 procent af pengene går under overskriften "Grøn omstilling og grønne job" til bedre forvaltning af naturressourcerne og miljøvenligt landbrug.

EU-Kommissionen har fredag godkendt det danske program for landdistrikter som et af de første ud af i alt 118 programmer i de 28 medlemslande. Det oplyser landbrugskommissær Phil Hogan på et pressemøde i Bruxelles.

- I Danmark kan vi se, at der lægges særlig vægt på at fremme innovation med det formål at skabe 1000 grønne arbejdspladser, tiltag til at fordoble det areal, der drives økologisk, og investeringer i miljøvenlige jordbrugsmetoder, siger Hogan.

Pengene skal blandt andet gå til 3000 investeringsprojekter, der skal forbedre landbrugets miljøresultater og dyrevelfærden. Programmet har desuden til formål at støtte omstrukturering af cirka otte procent af de danske landbrug i svine- og kvægsektoren.

EU's udviklingspenge skal også bruges til at nedsætte det intensive danske landbrugs belastning af klimaet.

Landbruget står for 16 procent af Danmarks udledning af drivhusgasser, og landmændene har brug for praktiske redskaber, der kan nedbringe CO2-udslippet fra både planteavl og produktion af kød.

Knap 6000 mennesker vil modtage oplæring under programmet for udvikling af landdistrikterne, oplyser EU-kommissionen.

/ritzau/

Top partnere


Modtag uforpligtende lånetilbud fra 8 banker på Samlino.dk helt gratis. Prøv i dag på Samlino.dk/laan

Dagens Gossip